måndag 31 maj 2010

Världsrekord?

Jag såg på programmet Bubblan med Rickard Olsson igår. Där var en fråga ungefär så här: "Vad ska många stickare samlas för att göra den 12 juni (möjl. juli)?" Svaret var att det skulle försökas slå världsrekord i flest som stickar samtidigt på samma plats.
Är det någon som har hört talas om detta? Jag försökte googla men hittar inget om det. Skulle vara skoj att veta mera, och ännu skojigare att delta om det vore möjligt.

3 kommentarer:

Eva i Halmstad sa...

12 Juni är WWKiPday,vi stickar offentligt på många platser runt om i världen
Titta på länken
http://www.wwkipday.com/
I Halmstad träffas vi i Norre Katts PArk om du känner för att åka hit
=)
Må gott
Eva.

TruckerElin sa...

Eva: Jo jag vet att det är WWKIP under några dagar där, men detta sas vara ett världsrekordförsök på En plats så jag funderar på vart just det kan vara...

Ninni sa...

Hallå. Jag hade gärna delat med mig av mönster om jag haft något :/ Jag sitter och virkar och hittar på allt eftersom.
Men mina rutor, 6 st blir ca 8 cm x 8 cm. De virkar jag med virknål 3,5, först 20 luftmaskor och sen vänder du och virkar fram och tillbaka. Jag gör 21 varv men virkar rätt hårt så de beror nog lite på. Bara de blir rätt mått.
Hornen har jag virkat 5 maskor i en magisk ring sen har jag ökat med 1 i varje så de blev 10 maskor. Sen virkar du bara på efter vilken längd du vill ha. Först gör du en lång som du sedan syr på 3 "horn" på. Nosen började jag också med 5 maskor och ökade till 10 med 2 i varje. Sen ökade jag en varannan tills jag kom upp till att virka 4 maskor och öka på den 5e maskan. Öronen gjorde jag 6 luftmaskor och virkade stolpar,dubbelstolpe och trippelstolpa längst uppe. Om du klickar på bilden och förstorar den så ser du nog hur jag menar. Detta kanske inte alls gå att förstå överhuvudtaget hihi men har du fler frågor så fråga på :) Jag hjälper gärna till.