torsdag 14 oktober 2010

Kan någon hjälpa mig?

Jag håller på och stickar en kofta. Drops 123-2
Nu har jag lite bekymmer och hoppas att någon kan förklara för mig...

Jag håller på med bakstycket och har kommit till detta:
"När arb mäter 53-55-57-59-61-63 cm sätts m på en tråd, för sluttande axel, i början på varje v i båda sidor så här (m stickas innan de sätts på tråden så att man slipper att klippa tråden man stickar med): 8 m 0-0-0-0-0-6 ggr, 7 m 0-0-1-6-5-0 ggr, 6 m 5-5-4-0-0-0 ggr och till sist 4-7-9-0-10-0 m 1 gång"

Jag förstår inte hur jag ska göra... Låt säga att jag stickar den första storleken och arbetet nu mäter 53 cm. Hur gör jag nu? Skulle vara jätte-tacksam för en varv för varv beskrivning som täcker det som står där..

Hoppas på svar från er stick-kunniga! :)

/Elin

4 kommentarer:

emma sa...

Hmm.. Om du stickar den minsta storleken ska du ju inte lyfta maskorna till tråden förrän det är 6 maskor som ska lyftas (eftersom det står 0 på både 8m och 7m)
Jag fattar det som att du alltså ska sticka 6 maskor och sedan lyfta över dem till en tråd (eller om du har en sån där lång säkerhetsnål för att hålla maskor på) sedan stickar du varvet ut, gör likadant i början på nästa varv och stickar varvet ut. Detta borde räknas som en gång, så gör likadant 4 gånger (totalt 10 varv) till och gör sedan likadant men sticka och lyft över 4 maskor en gång.

Att skriva stickning känns hopplöst, men lycka till!!

TruckerElin sa...

Då ska jag alltså strunt i de där varven med nollorna bara? En tanke jag hade var att jag skulle sticka dom varven ändå, men utan att lyfta några maskor...
Ja att skriva stickning är inte det lättaste :)

emma sa...

Hoppas det löser sig...
Du frågade om älgen på min sida. Den är stickad, men det finns tyvärr inget mönster, jag knåpade ihop en form av frigolit och sen chansade jag mig fram...

http://stickatochvrickat.blogspot.com/2010/06/nu-borjar-det-likna-nagot.html

//emma

TruckerElin sa...

Tack, jag körde på så som du beskrev och det blev perfekt! Så Tack! :)

Ja jag såg sedan hur du hade gjort det.. Önskar att jag var så duktig som du.., utan beskrivning är jag tvärkörd.
Men, nåndag så ska jag minsann få mig ett älghorn jag med, på någe vis :)