måndag 1 december 2008

Ja jag måste väl

Blä vad jag hatar dom orden. "Ja jag måste väl *suck*" är nog min mammas favoritord att säga till mig och jag HATAR det..

-Vill du komma hit en stund? "Ja jag måste väl *suck*"
-Har du lust att passa sonen lite? "Ja jag måste väl *suck*"
-Vill ni komma hit o äta idag? "Ja jag måste väl *suck*"
-Tror du att du skulle kunna hämta sonen på dagis idag? Jag har kräksjuka.. "Ja jag måste väl *suck*"

And so it goes on.. Önskar det fanns en delete-och-block-knapp på dom orden.

Jo förresten.., hon svarar inte så på ALLT jag frågar. Ibland låter det så här också..

-Vill du följa med till Ikea? "Näe"
-Vill du gå på julskyltning? "Näe"

Ibland kommer det till några andra ord också, som dessa: "Jag tycker inte om o gå på såna där ställen där det är massa folk"
Ok det hade jag accepterat om det var så.., men då tycker jag att det ska vara alltid för att vara trovärdigt o inte bara när Jag frågar. Men jag antar att hon skäms för att synas med mig för när tex hennes syster frågar något så följer hon med på allt från köpcentrumsturer till Rättviks marknad.. Gillar man inte folk så är Inte Rättvik rätt place kan man ju tycka.

Nä.., ibland önskar jag att jag aldrig hade flyttat upp igen. Saknar min sons farmor, vi hade kunnat ha så roligt tillsammans hon och jag.. Gått på allt från porslinsmålningskurser till Ullaredsshopping, hon hade gladeligen upmgåtts med oss vet jag..

Fan, saknar närheten till GeKås.., att bara kunna åka dit en tråkig dag och strosa. Speciellt så här nu i julklappstider.




Nåja, nu har jag fått sura av mig lite.. :) Är länge sen jag bloggade nu, två hela veckor har jag just räknat ut. Dels har jag haft lite nätkrångel när jag väl tänkt satt mig o skrivit lite men mycket så har det varit också för att jag bara inte har haft lust.., egentligen inte lust med nåt alls.. Börjar bli så många "måsten" nu, måste städa, måste diska, måste torka golv, måste sätta upp gardinger, måste fixa julklappar, måste baka, måste laga mat, måste handla mjölk, måste måste måste måste måste... Men allt jag gjort är att stickat. Fixar inte med måsten nu.., undras om man inte mår så jävla bra egentligen när man blir så stressad av dessa måsten så man blir som förlamad..
Köpte en bok härom dagen, Fight Club (inspirerad av Pelin) VILL läsa den. Slår upp den typ 14 ggr om dagen tittar i den, tittar på orden men ser dom liksom inte.., det går bara inte att läsa. Snacka blockad.. :-S


Hm, blev mist mera depp där. Hehe. Får skärpa till mig nu o skriva lite skoj så jag blir lite peppad istället. :)

Börjar med mitt Garn o Te paket som jag fick nån dag här i början av min två veckors bortavaro. Blev jätte glad! Tack så himla massor för allt Britt-Marie!



1 härva Morjärv ullgarn
1 nystan egenfärgat garn som jag totalt älskar färgen på! Satt o kramade det och fnissade en lång stund när jag öppnat paketet. hehe. Är man knäpp eller?
1 Farmor Hildurs rabarber te *mums*
1 choklad med smak av jordgubb o apelsin, har varit svårt att hålla sig ifrån den kakan hela denna långa tiden tills jag kommit mig för att fota allt.
1 liten söt miniväska

Miniväskan innehöll dessa hemmagjorda stickmarkörerna. Hehe, undras om dom är specialdesignade till mig dom med bilarna. :) Me like iaf!




När jag inte kunde åka på Syfestivalen förut så tröstshoppade jag lite på Stäkets hantverk och Garnet. Blev ett gäng stickor som jag saknat länge, avskyr ju metallstickor så det är så himla skönt nu att ha strumpstickor från 2,5 till 4,5 i ägorna. Mycket roligare att sticka nu sockar nu.
Garnet är Fabel och jag har tänkt att jag ska sticka tubsockar med vriden resår från Drops av det, men jag blir inte klok på stickfastheten så vi får se hur det blir.. Jag gillar det gröna garnet görmycket iaf, önskar att det fanns sånt i raggsocksgarn.




Igår var det julskyltning också, åkte med sonen till grann"staden" och träffade sen på syrran med ungar där. Det var skönt att komma ut på nåt sånt där trots att dugget hängde i luften och det inte fanns en enda tomte ute och gick på stan. Inne på leksaksaffärn så fanns det iaf en tomte som satt o pratade med barnen o delade ut lite godis o så. Sonen fick lämna sin önskelista till Tomten och så frågade vi snällt om han inte kunde komma till oss på julaftonen.. Tomten sa att han skulle, men jag tror tyvär inte att han kommer att hinna till oss något.., vi har ju ingen pappa här som behöver tidning..

Fick iaf spelat på Lions chokladhjul som hade väldigt passande regler. 20 för hela raddan (12 nr) = garanterad vinst. Me like. Vann en påse skumtomtar och en ask Toffifee där, sen fick vi tatt några lotter på sportklubbens leksakslotteri och vann där ett paket till sonen. :) Var tvungen att kika lite så det var nåt lämpligt, det var leklera. Me like!



Köpte denna också av en dam som sålde stickat o virkat. Det är en nåldyna. :) Tyckte den var tuff. Funderade först på att göra en egen, men kom på att jag är inte på långa vägar så picklig att jag skulle klara av att virka runt träbitar på det där sättet..



40 kr kostade den. Allt var skitbilligt av det hemgjorda. Skrämmande nästan med tanke på hur mode det är med stickat nu.., alltså 20 kronor för barnsockar och 40 för dam och 60 för herr. Det är ju inte garnkostnaden ens.. Såg dock en som hade några stickade muddar med pärlor som kostade 200 kr, kändes lite väl saftigt.

Jag funderar själv på att vara med på en julmarknad som är den 14e, ska ringa nån dag o fråga om det kostar nåt att stå där för då är det nog ingen större idé, men det vore roligt. Så det är det jag har ägnat mig åt att göra de senaste veckorna, stickat möjligt säljbara grejer att ha på marknad. Lite sockor, pulsvärmare, halvvantar, halsdukar, mössor, benvärmare, sjalar. Blir det inte sålt så blir det julklappar så jag tänker inte visa nå bilder här ännu. Men det kommer så småningom. Roligt är det iaf att sticka. :)

Har gjort klart ett UFO också. *wow* Men det får ni gå över till UFO-klubben för att kolla på för nu traskar jag över dit o visar upp.

Jo just ja! Jag får inte glömma att berätta att efter mycket letande så har jag nu hittat vilka som har kontakt med de som behöver lite värmande kläder så här i vinter, så på onsdag ska jag iväg till Frälsningsarmén och lämna de stickade sakerna som jag fick i mitt Hjälpstickeprojekt förut. Hoppas att ni tycker att det är ok ni som skickat in bidragen! Jag tror att det kommer bli många glada och varmare människor här tack vara er.
Jag ska prata lite med dom som jag lämnar det till på onsdag och höra om det är så att dom vill ha mera, då tänker jag fortsätta att sticka till dom och de som vill får gärna hänga på isf. Återkommer om den saken!
.

9 kommentarer:

Anonym sa...

vad roligt att du vaknat igen :)
Jag är grymt nyfiken på klänningen, har syrran hunnit prova än?

TruckerElin sa...

sofie: Skoj att du tycker det. Gör det ännu roligare att vara tbx. :)
Nä jag visste inte att jag skulle träffa henne i helgen så jag hade inte med den. Tror hon kommer hit en dag i veckan här iaf så då ska vi kolla! Klänningen var superfin iaf, skulle gärna haft den själv om jag kunnat ha den.. Ska se om jag får fota systran sen, inte särkiilt troligt men jag ska försöka iaf :)

Mikaela sa...

Så skönt att se att du är tillbaka! Fastän jag inte känner dig så har jag ju varit orolig! :D

Dessa måsten, de känner jag igen... Men du, försök att ta det lugnt, du vinner på det i längden. Å andra sidan vet du ju nog det redan... Om du känner för att städa, städa. Om du känner för att sticka, sticka. Då mår du som bäst! Ingen dör av lite damm i hörnen ;) Sköt om dig i julstressen!!

~●Helena Pettersson●~ sa...

Håller med föregående talare..

*kram*

Maria sa...

Skoj att se dig tillbaka!!
Skönt att någon håller med mig om Järbo, då är jag inte en sur bitter-tant då. Haha!
Jag vill ju också ha lite handfärgat och lite mer lyx i en garnbutik, jag får väl helt enkelt gå in till butiken med en önskelista! Haha

Pelin sa...

Kul att du är tillbaka igen även om det är lite tungt! Började ju bli lite orolig där ett tag.. Skit i måstena och fortsätt sticka ist! Städa kan man göra...en annan dag;)

Soili sa...

Skönt att se ett"livstecken"från dej.Har kikat in varje dag.Blev lite orolig.Dom där "måste orden"är jobbiga,ett tips från en som provar=Byt ut ordet "måste" till *jag ska* eller*jag borde*eller nåt annat passande ord.Jag har provat,det funkar(för mej i allafall)mindre stress:)

Anonym sa...

Ja du, måste, måste och måste till miljoners saker, jag hoppas att du får lite lugn, jag har dagarna helt ensam fram till 1 och då hinner jag städa undan på morgonen och sitta och sticka och blogga någon timme.

När barnen kommer hem är jag lugn som en nötkärna eller vad man säger...

Det var tur att ni fick positiva saker så det förgylde er dag...

På tal om tomte, fråga en granne eller nått, hur gammal är sonen?

Svårt det där med tomte, ett år hade vi ingen och det kändes inte bra när man är van vid det...

Du kan lämna in kläderna vart du vill huvudsaken är ju att det går till väl behövande, det finns ju överallt så gör du det som du kan så du inte pressar dig till ett ytteliggare måste...

Skriv ett meddelande hos mig när det är dags igen för självklart så hakar jag på för man fick en otrolig insperation och man kände sig behövd...

Kramar till dig

ankie sa...

Jag tror vi haft mycket att göra allihop. Kul att DU vaknat iallafall, själv går jag i "töcken" fortfarande. Vill mycket men orkar inte. Min mamma hade en fin tavla i hallen när jag var liten.
"Bättre lite skit i hörnen, än ett rent helvete"
Den tycke jag är tänkvärd nu i julstressen.