söndag 19 april 2009

Man skulle vart till Japan..

Har fått för mig att jag vill göra Tawashi's.. Magic scrubbers kallas dom ibland på engelska. Det är virkade/stickade tvättlappar/diskgrunkor. Men när jag hittar nåt som är roligt så är mönstret på jättejapanska eller så finns det i böcker som bara finns att köpa i Japan. Jag vill ha Den här boken för den tawashi som jag fastnat för mest finns i den boken och ser ut så här.. Någon som har boken i sina ägor kanske?? Eller som kan lista ut hur man gör en sån här boll ändå och vill dela med sig av lösningen? :o)
Jag är så nyfiken för en tjej på Ravelry skriver så här om sin boll:

"Making these is so much fun. The way the three rings are woven together was really a “duh” moment for me–why didn’t I think of that?"

Vad menar hon liksom? Är ringarna virkade ihop direkt på det där viset eller gör man dom var för sig och syr ihop dom på special sätt? Eftersom det var ett duh-moment så måste det vara nåt speciellt och SÅNT gör mig gräsligt nyfiken. :-)

8 kommentarer:

Sommarfröken sa...

Å, vilken läcker!
Du måste meddela världen, eller åtminstone oss i de är kretsarna om du kommer på!
Kram från Sommarfröken

Annika sa...

Hejsan.... är inne o tjuvläser din blogg med jämna mellanrum men har aldrig tidigare kommenterat....nu kunde jag inte låta bli..... gammal scout som jag är så ser jag att detta är en slags knop som heter APHAND eller APNÄVE.... kanske du kan googgla på det o finna en beskrivning hurman gör.... sen är ju du så duktig att du fixar resten....:) kan tänka mig att det är remsor av virkat som de syr ihop..... kanske.... är ingen virkare..... knopen är iaf inte så svår attfå till..... man brukar slå den med läderremsor till en kula som kan användas som nyckelring eller som ett avslut.... snyggt.... gillade den virkade...... vad mycket kul det finns.... Kram Annika

Annika sa...

Pst...Googglade själv... apnäve gav bäst resultat..... Kram

Tzeni sa...

Hej hittade hit lite av en slump. Ser att du också är inne på att virka tawasi. Det finns verkligen jättetuffa och söta att göra. Det är så kul! Lycka till!
Mvh Tzeni

Medea sa...

Tack för tipset till virksidan. Har inte kollat än men där hittar jag kanske nåt. Vad spännande det verkar med Tawashis. Har aldrig hört talas om det innan men internet öppnar verkligen nya vägar till saker man bara VILL göra. =)
Ska bli kul att se vad du gör när du hittat beskrivningen.
/Efwa

Awelyne sa...

Jag känner också igen deet där med apnäve. Men jag har en annan idé som handlar lite om det hon skrev innan om att det finns lösningar man inte tänkt på. Det jag tänker på är att ringarna kan vara ihopvirkade på så vis att man börjar med en, och sedan den andra och trär in den i den första. När man sdan gör den tredje för att hålla ihop dem så drar man i virkningen istället för att virka "framåt". Jag menar att virknålen är på samma ställe på arbetet hela tiden och man drar virkningen runt runt allteftersom man virkar. Hoppas ni förstår.

Maria sa...

Här finns en bra beskrivning på en annan sort, bra bilder också om man inte är van att virka! =)

http://craftstylish.com/item/43848/how-to-crochet-a-tawashi

Rivka sa...

Hejsan! Råckade hitta hit efter lite googlande. Men som tidigare sagt, så är det en apnäve du hittat. Jag har gjort ett mönster för hur man virkar apnävar, däremot har jag inte fått med de "ränder" som är i din bild. Men hur man gör dem kanske du vet själv?
Mönstret har jag i alla fall lagt upp på min blogg; http://rivkaakvir.blogspot.com/2009/05/monster-pa-apnaveboll.html . Hoppas det är till någon hjälp och Lycka Till.
Mvh. Rivka