fredag 7 november 2008

Succaplokki

Titta vad som damp ner i min brevlåda härom dagen! :-) Görläckra va!

Det är sockblockare och stickmätare gjorda i 100 % återvunnet material! Så här skriver de själva om just det. Jag är ingen mästare på att översätta så jag hoppas att ni förstår själva.

"IMPORTANT!:They are made 100% recycled materials. Plastic-parts are made out of "junk-beats". Puiccomittas string is made out of electric cord. Normally electric cord comes with copper wire inside of it. With these strings the copper has been taken out by my husband and it is sold as junk metal. The money that comes from sold copper is donated to W.W.F. for protecting rare animals, especially polabears.
For packing we use only recycled cardboard, rubberbands made out of used innertyres and some other recycled materials."

Jag tycker dom gör en bra sak för en bra sak, så att säga.. Tycker det är bra att det är gjort av återvunnet material och ännu bättre är det att dom tar till vara koppartråden ur kabeln och säljer den och ger pengarna till Världsnaturfonden! Allt runtom-material är också återvunnet, så som gummisnoddar, förpackning osv..


Så om du är sugen på sockblockare så titta in på Liinas blogg och beställ ett set, eller två! :-) Hennes blogg är skriven på finska men om du inte förstår så gör som jag gjorde och skicka ett mail på engelska, hennes epost är liinanvillat@gmail.com Jag tror att hon förstår en del svenska också..

När jag mailade henne så fick jag ett pdf-dokument med information om sakerna och där kan man se alla fina färger som det finns att välja på, och storlekar också.

3 kommentarer:

HELENA-RUTAN sa...

Fan vad nice! :) Tycker de små händerna var jättesöta!

Lillan sa...

Vilka fina :) Jag insåg att jag inte kan åka eftersom ekonomin inte håller för det...haft problem med bilen och vi har lagt nästan 15 000 på den nu... Så jag får stå över iår :( Men ni kan väl njuta och ha kul för mig också? :) Klappa MASSOR av garn åt mig!

TruckerElin sa...

helena-rutan: Ja visst är dom :-)

lillan: Mm... Tyvär kommer nog inte heller jag att få klappa några garner :-( Har inte råd att åka ensam, tyvär..