fredag 27 februari 2009

Hjälpmedel och annat skoj

Fick skickat föräldrarna på ärende igår när dom var ute och åkte bil. Vi har ett ställe som heter Hjälpmedel SAM här i stan, dom har nog allt mellan himmel och jord inom hjälpmedel. Eftersom mina händer inte alltid vill som jag vill när det gäller att hålla i lite tyngre saker så bad jag föräldrarna att handla ett par saker till mig.
Köpte en tetrapackshållare till mjölk och sånt för mjölkförpackningarna har en förmåga att glida mig ur händerna både pga tyngden och för att dom är så mjuka så man liksom trycker ihop dom när man ska greppa. Denna funkar helt perfekt. Enklare också för sonen att hälla. Sen köpte jag Handok som man använder till tex plastkassar så att man slipper få fingrarna halvt genomskurna av handtagen.


Helt suveräna grejer, och billiga också. 30kr för tetragrejen och 10kr för handtaget. Har kollat runt på hemsidan deras lite nu och det finns faktiskt många små praktiska saker där som man kan ha stor användning för oavsett vem man är.


Annars så har det ju blivit en hel del stickat nu när sonen varit sjuk. Har stickat mest på tröjan som han ska få. Detta är faktiskt första saken som jag stickar till han.. Jag har nästan själv svårt att tro det men så är det. Han har lite vantar, sockor, halsdukar och en overall som är stickade men dom har hans mormor gjort. Plus att han har lite saker från sin farmors mamma.
I vart fall så får han nog vänta med denna trots att den är färdig snart för jag råkade sticka storlek 4 år istället för 2 som jag skulle. Tänk att man alltid ska göra nåt fel. :-) Jag får väl göra en till annars, den är ju rätt lättstickad och faktiskt också rolig. Ja förutom ärmarna då, stickade båda samtidigt för att alls få dom gjorda.., jag avskyr ärmar. :)
En sån här ska det iaf bli!Och så här ser det ut just nu, håller på och ska göra kragen. (Insåg för sent att sonen kladdat på kameralinsen, men det syns nog ändå.., är för lat för att göra om.)
Har stickat ett par muddar också med mönster från Soili. Dessa är en beställning från en kompis, sånt är skoj. :-) Dom är enkla att göra också, stickas på två stickor och sys ihop sen. Innan jul så gjorde jag några såna här par men då gjorde jag om mönstret till rundstickning eftersom jag avskyr att sy ihop.., tyvär så har jag förlagt det mösntret nu.Jag skulle vilja testa att sticka muddar med pärlor. Är det någon som vet vad man kan använda för garn och pärlor till det? Har kollat efter pärlor men dom har typ 0,5mm hål.., det kan väl inte gå??

Till sist så vill jag bara visa upp senaste inköpet till köket. Blev kär i den här brickan när jag var på Dollarstore igår.. Bara 10 kr kostade den också, det är ju nästan så man skulle köpt två. :-) Visst är den fin.Jag tycker detta med Dollarstore är roligt eftersom det i vanliga fall brukar vara så att alla affärer och så där finns söderöver men Dollarstore finns inte söder om Dalarna. Det är nästan så att ju längre norr man kommer ju fler finns det. Mer av sånt! Vi behöver spridas ut lite istället för att bo på hög i Stockholm...

5 kommentarer:

HELENA-RUTAN sa...

Jag borde också skaffa lite hjälpmedel.. Jag har nog bara nån osthyvel, för övrigt är det dåligt. Jag ska nog önska mig lite sånt nästa gång jag fyller år så jag slipper köpa en massa själv för jag tycker det är så tråkigt att köpa sånt där. Varför vet jag inte.

Det blir nog en jättefin tröja det där.

Åh! Gillade brickan! :)

Häxmamman i Jämtland sa...

Kolla in hos Pärlmudden, hon stickar muddar med pärlor, jag har även beställt 2 par av henne så hon kanske kan svara dig/Ha det gott

http://parlmudden.blogspot.com/

monke sa...

Det är inte svårt att sticka med pärlor. Ta tunt ullgarn som det går att trä pärlorna på (typ alpacka) samt Rocaillepärlor 9/0. Kolla in denna sida så får du tips.

http://www.parlplatsen.se/sidor/hantverk/sticka/sticka.shtml

monke

Lillan sa...

Vilka smarta prylar!! Trevlig helg! Kram

Pelin sa...

Tokfin bricka! Man blir som sugen på en kopp kaffe och en mazarin av den;)