söndag 1 februari 2009

Hemlis 5

Uj! Nu är bara rasslar det till bland bytena och alla är på gång samtidigt. Känns lite mycket att vara med i både Garn&Te3, Mixa&Matcha3 och så nu Hemlis5.., men det är ju så himla roligt!
Här kommer mina Hemlis5 frågor och svar i vart fall, till Dig som blir min Hemlis-kompis.. :)


1. Vilken sorts garn tycker du mest om? (Ull, akryl, bomull osv.) Är det något material du absolut inte tycker om?

Är inte så förtjust i bomull, förutom till disktrasor som jag gillar att göra ibland och då är det väl Soft Cotton jag använt hittills.. Annars gillar jag ull eller ull blandat med nåt annat.

2. Vilka är dina favoritfärger?

Grönt tycker jag om, och orange.., och gul.., och sen går ju rött och svart alltid hem, och blått.. Ja jag gillar nog egentligen alla färger utom lila.

3. Är det någon färg du absolut inte tycker om?

Avskyr lila

4. Vilken sorts stickor tycker du bäst om/använder du helst? (Trä, metall, plast? Rundstickor, raka, strumpstickor?)

Trä eller plast, önskar mig lite roligare raka stickor. Har sett att det finns jättefina i pastellfärger på tex Yll&Tyll. Dom vill jag gärna fingra lite på. :-) Använder mest stickor i 3,5-5,5 området.

5. Hur länge har du stickat? Anser du dig vara nybörjare, avancerad eller mittemellan?

Jag har stickat så länge jag kan minnas, tror jag var väl typ 6-7 år eller nåt när jag började så det blir närmare 25 år då.. Ansåg mig vara någorlunda avancerad tills jag kom in i bloggvärlden och fick se allt vad man kan göra med stickor och insåg att jag inte var ett dugg avancerad. :-) Det senaste året har jag lärt mig massor av roligt så nu skulle jag väl klassa mig som lite över mittemellanstrecket..

6. Dricker du kaffe? Te?

Nja.., jag dricker inte kaffe alls och te bara lite ibland. Jag är mjölkdrickare.

7. Är du allergisk mot något?

Bara mot metallstickor =) Inte allergisk-allergisk så utan jag får tuppskinn och rysningar in i märgen när metall rörs mot metall. *ryser bara av tanken*

8. Vilken slags musik tycker du om?

Otroligt blandat.. Har ingen speciell jag gillar. Senaste skivorna jag köpt är Bonnie Tyler, Carly Simon, Ozzy Osbourne, Leonard Cohen och en blandskiva ála 2008-radio. Gillar annars också countrymusik av rätt sort.., tex Kenny Rogers och Garth Brooks. Har generellt ganska svårt för musik med tjejer har jag märkt. Gillar också vikingarockbandet SOT.

9. Favoritgodis?

Ljus mjölkchoklad eller Geischa eller TuttiFrutti Passion.

10. Håller du på med någon annan "skapande hobby", förutom stickning? (Spinna, scrapbooking, virkning osv.)

Jag har testat lite av allt tror jag. Virka, sy, scrappa, väva, måla, teckna.. Lite nu och då så tar jag mig för nån virk- eller systund.., men stickning är det jag gör mest och som är roligast. Sy är iofs roligt men jag har ingen plats för maskinen än..

11. Vad tycker du är roligast att sticka? Mössor? Sjalar? Tröjor? osv...

Har varit lite insnöad på sjalar ett bra tag, speciellt Revontuli. Men egentligen så är det inget speciellt eller kanske mera lite av varje hela tiden. Har både sockar, vantar, muddar, mössa, sjal, halsduk, filt, kofta, tofflor, väska, gosedjur..., och säkert annat också på gång just nu. Så jag är "allätare". Roligast så. =)
Det enda som jag inte tycker är så roligt är väl " sticka klart" som det verkar. *s*

12. Prenumererar du på någon sticktidning?

Jag har skickat efter en beställning på en tidning för ganska länge sedan nu. Minns dock inte vad den heter och jag har ännu inte fått någon tidning.. Så jag vet inte om det blev rätt när jag gjorde.. Annars är jag väl lite anti sticktidningar (iaf dom flesta jag sett) för det är mest bara kläder i dom.., typ damtröjor och så där. Jag vill hellre ha lite roligare projekt att inspireras av, antinger i form eller mönster..

13. Har du något drömprojekt på önskelistan?

Nä inte vad jag kommer på just nu.. Funderat länge på att göra en "A handsome triangle"-sjal i svart-vitt-grått Kauni effektgarn men det har inte blivit av än.., så det är väl på önskelistan iaf. Jo och så vill jag göra en dopklänning som finns i boken "A gathering of lace", men jag har inte kommit på än vad man ska använda för garn till den. Men DEN är ju ett drömprojekt!

14. Använder du pulsvärmare/handledsvärmare? I så fall, vad är ditt handledsmått?

Nä jag gör ju inte det. Försöker lära mig att använda vantar iaf eftersom mina händer blir hemska på vintern..

15. Tycker du om att sticka pulsvärmare?

Ja det var roligt faktiskt.

16. Stickar du sockor?

Ja det händer. Lider lite smått av second-sock-syndrome fortfarande men det går bättre och bättre. Har just inhandlat en bok om hur man stickar två sockor på en gång på en rundsticka, har dock inte testat än. Har gjort ett par spetsmönstersockar, tyckte väl att det var sisådär roligt att göra.., och dom blev inte så fina som alla andras blir. Men raggsockar gillar jag. Vill gärna göra raggsockar i självrandande garn men hittar inget som inte har lila i sig.

17. Vad har du för fotstorlek? (T.ex. längd, omkrets på tjockaste stället.)

Storlek 39, har hög bred fot.

18. När fyller du år?

24 Maj

19. Stickar du med pärlor?

Nej

20. Vilken slags böcker (ej stickning) läser du helst? (Deckare? Fakta? Romaner?)

Är rätt kinkig på böcker. Läser gärna spänningsromaner men dom måste vara intressanta redan från typ sidan 2 annars ger jag upp. Tålamod är inte riktigt min grej så där..3 kommentarer:

Emmas dagar sa...

HaHa! Jag Älskar lila! :-D
Har du sett min halvfärdiga Revontuli? Den ska få ligga och vila ett tag, jag har andra stickningar som är roligare ett tag nu. Men den ska bli klar och stor.

TruckerElin sa...

Emmas dagar: Hehe, ja det finns visst dom som gör det. :) Jo jag har sett den, tycker den ser fin ut och det ska bli roligt att se den När det blir färigt och blockad och allt. =)

HELENA-RUTAN sa...

Jag kommer mig inte för att vara med på sånt där, men det är kul att läsa vad du svarat på frågorna. :)