lördag 4 april 2009

Tillverkat

Jo jag har ju gjort några saker det senaste iaf, småsaker bara..
Eftersom det är påsk snart och jag för första gången på många herrans år känner för att påskpynta så fick jag för mig att sticka några grejer. Det blev en kyckling och en ägghöna. Ägghönan är min favorit..



Sen har det blivit några trasor. Dom här tycker jag har sån himla fin färg och jag tycker att dom är jättehärliga alla tre... Förutom det faktum att jag stickat dom i fel sorts garn.. *grr* Blev ju så kär i färgen så jag tänkte inte på att Tindra inte är 100 % bomull...


Men men, jag har stickat dom och jag ska testa dom. Vem vet, dom kanske funkar till att dammtorka med eller nåt (som jag gör så ofta... *vissel, vissel*). Nackdelen är ju att dom bara går tvätta i 40 grader. Eller bara och bara.., vad gör det egentligen om en trasa krymper i tvätten??

Nåja.. Kom iaf på att jag behöver skura mina golv, ordentligt. Inte bara dra runt med en mopp utan stå på knä och torka dom så det blir rent. *vårkänslor?* Så för att göra det arbetet roligare så måste jag ju sticka mig nå skurtrasor. :-)
Den första, som är färdig, har jag stickat i ett garn som jag fick av Ankie en gång i tiden. Det påminner om Järbogarns Soft cotton men hette något med Magic. Har lyckats slarva bort banderollen...


Den blev inte fyrkantig så som jag tänkt, men jag tycker den är fin ändå. :-)

När jag stickat färdig den första så kände jag att jag inte riktigt hade lust/ork att torka några golv än.., så då kom jag ju på att man måste ju ha en trasa till varje rum! Eller hur? Så nu har jag börjat på vardagsrumstrasan. :-) Den stickas i Avanti cotton, ett lite mjukare tunnare garn än det innan.

Sen har jag fyra "rum" till.... Kanske blir det skurat till midsommar ist. :o)

Jag är ju med i Stickameras pulsklubb 2009 också och det första mönstret för mig iaf var Polka Dot Mitts. Jag tyckte dom såg jättetrista ut tills jag såg dom på en blogg någonstans stickade i typ rosa, lime och gul *?*. Jättefräna..
Hittade garn i goa färger på rea hos garntanten härom dagen, det passar egentligen inte alls till mönstret men jag har minskat ner mönstret lite så det passar till grövre stickor och garn. Ska bli spännande att se om det funkar. :-)




Fick brev härom dagen också från Eva-Lotta med beskrivning på de virkade korgarna som jag efterlyste tidigare. Och till min stora glädje och överraskning så låg där en härva härligt Malabrigo garn också.


Jag vet inte vad jag gjort som förtjänat detta men jag är jättetacksam! Så Tack snälla snälla Eva-Lotta!



Idag har förresten varit en härlig dag! Sonen och jag var till stan med en kompis och hennes systerdotter. Var hur härligt väder som helst! Och det märktes för det drällde av folk.. Fick lite handlat, lite ätit, lite ögonshoppat och lite fikat. Gött!
Myrorna hade öppnat ny affär mitt i stan och vi var dit en sväng. Jag köpte stickor för 5 kr paret. Helt perfekt!



När jag kom hem så var jag till affärn och hämtade ut ett paket.. Det är nästan så att jag skäms för vad jag har beställt. Men jag tänkte som så här. Varje år i säkert tio år så har jag önskat mig ett påskägg till påsk. Alltså, ett vanligt litet påskägg med lite smågodis i.., inget märkvärdigt. Får det aldrig, man är väl för vuxen.. :-/ Så denna fick bli mitt påskägg till mig själv i år, plus lite tröst för att jag inte har kunnat komma iväg på någon Syfestival varken i Stockholm eller Sandviken.


Visst är dom väl läckra! Nu ska här bakas bilar. :-) Det fanns sååå många formar som jag vill ha egentligen, som tex en traktor, tåg, borgar, slott.. Men usch, den var nästan galet dyr..

5 kommentarer:

Emmas dagar sa...

Vilka roliga bilformar! Klart att du ska ha ett påskägg, även om du fixat det själv...
Jag tänker ibland att jag också ska sticka disktrasor, men det har ännu inte blivit av... Men jag har ganska mycket bomullsgarn så jag kan inte skylla på det ;-)
Trevlig söndag!

Lillan sa...

Vilka läckra formar!! :) hemstickade disktrasor rockar, jag har gjort ett par stycken och de fungerar kanonbra. De blir inte lika "äckliga" och sunkiga som wettextrasor har en förmåga att bli. Byter trasa ungefär en gång i veckan, och då använder jag först den smutsiga trasan till att torka i badrummet sen åker den i tvätten tillsammans med handdukar på antingen 60 lr 90 grader :) Hoppas du haft en trevlig helg!

Birgitta sa...

Läckra bakformar, var har du fått tag i dom? Å disktrasorna har en jättehärlig färg, fungerar säkert dom också ska du se...

TruckerElin sa...

Emmas dagar: Ja visst var dom häftiga. Disktrasor går fort att sticka också så du kan inte skylla på det heller. ;-)

Lillan: Ja eller hur! Finns många häftiga.., för många. Ah, bra idé, då "slipper" jag ju sticka en till badrummet...

Birgitta: Jag ska kolla vart det var, skriver mer i bloggen senare om det. Ja, jag hoppas det. :) Annars får dom bli pannlappar.

Soili sa...

Vilken underbar idé.Sticka skurtrasor,jag älskar redan stickade disktrasor,så nu blir det nog en och annan skurtrasa också.
Jättekul bakform du hittat.En sån skulle man ha haft för några år sedan,nu är mina barnbarn 9 och 11 år,så jag vet inte vad dom skulle säga om man bakade bilar till dom.Skulle nog skratta och säga att nu har mormor fått"fnatt"hihhi....