lördag 24 januari 2009

Piltavlan

Så där ja! Nu hoppas jag att vi har klarat av all magsjuka för i år.. Fy bövelen för magsjuka... Först vart jag sjuk och sen några dagar senare blev sonen sjuk. Tackar mamma för att hon orkade vara barnvakt i nästan tre dagar där, det behövdes..
Sonen var väl sjuk i fyra dagar och det sista 1,5 dygnet sov han nästan hela tiden så då fick jag väldigt mycket sticktid. Så något gott var det med det onda iaf. Fick stickat massor på piltavlan och imorse så maskade jag av den.Jag är jättenöjd med den förutom med hålen som blivit där jag ökat (yo). Det fick vara den här gången eftersom jag kom på först efter halva hur jag skulle kunna göra för att slippa hålen. :) Den är ju rätt så autentisk nu på ett sätt, får låtsas att det är hål efter pilar helt enkelt. :) Tänkte börja på en ny likadan nu strax faktiskt, fastmodell större.., sån som den här var tänkt att bli men inte blev. Denna jag gjort nu är 1 meter i diameter och jag skulle gjort den 2 meter. Vet inte vad jag tänkte med när jag strulade till det.., sågspåna kanske. hehe

Apropå sågspån så läste hos Helena-rutan att hon skriver upp hur hon stickar för att minnet sviktar ibland. Jag gör det också och så här ser det ut i mitt block. Detta är för piltavlan.


Skriver upp mycket annat också. Så här kan tex det se ut när jag på kvällen funderar ut hur morgondagen ska se ut. :)


Jag är så seg i kolan då så jag måste börja bakifrån och tänka att kl 9.00 ska jag vara där, en halvtimme för klä på = 8.30 halvtimme att äta = 8.00 halvtimme att duscha = 7.30 och så måste man ju ha en halvtimme att vakna alltså lär jag kliva upp kl 7 utan snooze :) Känns som att jag är rätt så ensam om att behöva staka upp dagen så här bakifrån hehe
Punkten 12.30 är en sån typisk mig-grej också.., leta nyckeljä**ar. Det gör jag nog minst en gång om dan.. Nån mer som är som jag? Förutom pappa dårå.. :)

Nåväl. Tror inte jag har visat en sjal som jag har börjat på så jag tänkte passa på nu att göra det.


Begriper inte vad som flög i mig när jag började eftersom jag tycker det är så totalt övertråkigt att göra dom där små knölarna..., och det var ju som inte bara en eller tre på den här sjalen. Jag ska göra en till sån udd på den sen maskar man av och plockar upp maskor på högersidan och stickar till andra ändan där och där ska man visst på nåt vis vända på steken igen och göra nästa uddkant.. Återstår att se om jag tar mig så långt.., men garnet är ju himla mysigt så det ska vara för den skull då. :)

Jo! Jag har anmält mig till Garn och Te 3 hos Stickamera nu. Ska bli roligt att få skicka paket igen, och att få! Hoppas att det blir Hemlisbyte igen snart också, det är ju det roligaste bytet..

6 kommentarer:

HELENA-RUTAN sa...

Fin piltavlan blev! Det är så härliga färger ihop också.

Hehe, lite kul att få se dina anteckningar också! :)
Mina blev ju så suddiga tyvär..

Elin sa...

Jag brukar också anteckna, allt eftersom jag stickar. Kan vara ganska grötigt på papperna ibland, haha!

Åh et tnytt byte, på Stickamera. Ska kolla hur jag har råd först...

stickresan sa...

Snygg piltavla. Hur kom du på att göra en sådan?

Nettan sa...

Du har en utmärkelse på min blogg.

TruckerElin sa...

Helena-rutan: Tack! Ja visst är dom, jätteroligt att sticka.., känns som att sticka en serieteckning. :)

Elin: Hehe ja det blir ju det., speciellt om man råkar få telefon när man sitter där o stickar då blir det en massa extra kludd..

Stickresan: Hej! Dig har jag nog inte sett förr *?* Roligt att du hittat hit till mg! Piltavlan har jag funderat på ett tag eftersom min familj består av bågskyttar, allra helst min pappa som är lite av en eldsjäl inom sporten. Så nu när jag hittade mönster på en rund sjal så då vart det givet att göra en piltavla.

Nettan: Ah tack! Springer över och kikar :)

Häxmamman i Jämtland sa...

Vilken tjusig piltavla, jättebra idé...

Min 15 åriga dotter skriver varje kväll vad hon ska göra på morgonen och det har hon börjat med alldeles själv och det är toppen, har funderat själv men kommer aldrig till skott...

Den där sjalen tror jag kommer att bli fantastiskt fin, har stickat knölar jag med i omgångar och det är blajgöra *ler*

Min blogg har blivit nominerad på Enbart http://enbart.blogg.se/index.html och om du tycker om min blogg så får du gärna rösta, det finns fler bra bloggar som du annars kanske vill rösta på/Kram