onsdag 11 februari 2009

Garn och Te och massa annat

När jag kom hem på eftermiddagen idag så stog det ett paket utanför dörren. Tjoho! Det var mjukt, trodde man väl aldrig för några år sen att det skulle va skoj att få mjuka paket. :-)


I paketet var det en härva härligt rosa Malabrigo ullgarn. Jag har väl aldrig trott att ull skulle kunna vara så mjukt och skönt.. Undras vad jag ska göra för roligt av detta! *spånar ivrigt* Sedan var det en jättefin mobilväska med i Marimekko(?)tyg i samma rosa som garnet.
Den lilla burken är te med skogsbär smak. Grönt te, blåbär och malva står som ingredienser. Ska bli mums! Blåbär är ju så himla gott.
Fick en Lycka-till-bacill också och den känns det som att vi behöver för vi har haft alles för mycket må-dåligt-baciller här hemma ett tag nu.

Så tack snälla Calcamel för det fina paketet, jag blev jätteglad! Extra roligt att du följt min blogg och redan visste vem jag var när du fick mig som byteskompis. :)


Men vad har hänt det senaste förutom paketöppnande då? Tja.., har stickat en del. Köpte ju Oden ullgarn härom stunden och det har hunnit bli lite av både det ena och andra av garnet så här långt. (Allt ska tovas någon dag här när jag kommer åt en maskin..)

Först ett par tofflor. Har bara sytt ihop en ännu så så här ser det ut före och efter.



Sen blev det en väska av mormorsrutor. Snabbt och enkelt projekt. 3 varv per ruta bara och ändå blev den så stor som den blev (la en mobil bredvid för att storleken ska framgå)
Apropå denna väskan så är den här blå färgen en ny favorit för mig. Jag tyckte inte den var alls fin i garnaffär men jag köpte den bara för att få variation i färgerna.., och nu sittar jag här och inser att just den färgen passar så bra in i mitt hem och att den är himla fin..
Vilken tur att det inte var lila garn jag köpte! hehehe



En liten skål blev nästa projekt.. Ska bli spännande att se hur den här blir när den är tovad.



Har stickat en väska också, har funderat på att göra denna länge. Den ska bli som en handväska i storlek när den är klar.., så jag hoppas den krymper med hälften.. :-) Denna väskan gick jättesnabbt att göra, tog bara en kväll.



Det ryckte lite mera i virknerven så jag fick virkat en döskalle också. Har gjort en till i rester av det garnet som jag färgade själv innan. Glömde bort att fota den bara.., tar det sen.


Hoppas nu bara att jag kan låna en tvättmaskin nånstans, är ju nästan två veckor till min tid i tvättstugan.. Jag är himla nyfiken på hur allt kommer att bli när det blir färdigt!


Lite andra projekt har det blivit också. Först en blivande rundstickad kofta till syskonbarnet.

Började på den för några veckor sedan men den har blivit liggande en stund nu i väntan på att rundstickan jag behöver ska bli fri.. Försökte som synes att sticka på 8 strumpstickor.. Det gick inget vidare. :-)

Hade skrivit ut mönstret till denna sjalen för några veckor sedan och för några dar sen ramlade jag över ett garn i gömmorna (Rodeo jeansgarn) som jag tyckte kunde lämpa sig fint till denna. Har haft garnet i flera år nu så det var liksom dags att det blev nåt av det. Har använt ett nystan hittills så det kommer nog bli alles lagom med de två nystanen som jag har.

Förstår dock varför jag har haft svårt att komma på nåt bra projekt till garnet.. Det är alles för pastelligt och nuttegulligt för mig. :-) Alltså färgerna är fina i sig, men när det blev så här blandat med alla babyfärgerna så blir det lite för mycket.. Men, det finns säkert någon nånstans som blir glad för att få en vågig halsduk i pastell.


.

11 kommentarer:

~●Helena Pettersson●~ sa...

Ojoj.. Här händer grejer. :) Fina och roliga saker allihop ju.
Kram

Anonym sa...

Jag är imponerad! Hur hinner du göra alla fina saker???? Ska du till Borlänge på Syfestivalen i helgen?

monke

TruckerElin sa...

helena-rutan: Tack!

monke: Sitter uppe alles för länge på kvällarna vanlitvis. :) Men dessa grejer går så himlans fort att göra. Jag ska inte till Borlänge men däremot på Syfestivalen i Sandviken den 28-29 mars..

ankie sa...

Ja du har då inte legat på latsidan iallafall. Kul!
Syfestival i sandviken lät kul. Kanske ska tänka på det.

Har en utmaning till dig på min blogg.

miaring sa...

Dödskallen blev ju bara så helt underbar!

Emmas dagar sa...

Vilken ROLIG döskalle!!!
Är det eget mönster eller har du någon beskrivning?

TruckerElin sa...

Ankie: Ja gör det, skulle vara kul att kanske ses där isf.. Ska kolla in utmaningen imorgon :)

Miaring: Ja jag gillar den. :) Ska bli skoj se den filtad..

Emmas dagar: Nä jag önskar bara jag var sån att jag kunde komma på eget sådär.. Mönstret till döskallen finns här http://cache.lionbrand.com/patterns/70464A.html?noImages=

Sanna T Sköld sa...

Du har fått en utmaning av mig.

Anonym sa...

Vad glad jag blir att paketet landat i din brevlåda, nu behöver jag inte oroa mig för att fler frimärken har ramlat av så att det inte kom fram.
Vilka fina saker du gjort, själv hinner jag inte något just nu, men det blir väl bättre. Den virkade väskan är ju bara så fin...allt du gjort är ju fint men väskan var en klar favorit!
Ha det bra
Catharina

Anonym sa...

Ojoj, vad du har varit krativ, det bara susar till så är det hur mycket som helst...

Ska du tova döskallen också?? är nyfiken, den är snygg som den är, är det ett eget mönster??

halsduken finns det alltid någon som vill ha, du kanske får skicka till hjälpstickan...

<3<3 "Kramar på alla hjärtans dag" <3<3

Anonym sa...

Ojoj, vad du har varit krativ, det bara susar till så är det hur mycket som helst...

Ska du tova döskallen också?? är nyfiken, den är snygg som den är, är det ett eget mönster??

halsduken finns det alltid någon som vill ha, du kanske får skicka till hjälpstickan...

<3<3 "Kramar på alla hjärtans dag" <3<3