onsdag 25 mars 2009

Det värmer ett mammahjärtaI morse vaknade jag av att sonen stod brevid sängen och klappade mig på kinden och sa "Mamma fin". Gissa om det var ett trevligt uppvaknande. :-)


Gullungen fyllde ju två år igår. Mormor och morfar kom och fikade på eftermiddagen trots att vi redan haft kalas i helgen. Roligt att fira den precisa dagen också liksom. Besvikelsen över att puckot inte ens kan skicka ett grattiskort till sitt barn är inte lika stor i år som den var förra året.., men lite tynger det ner iaf. Men jag vet ju innerst inne att det är faktiskt bättre att inte ha en pappa än att ha han som pappa. Hårda ord kanske.., men så är det bara. Barn har rätt att bli älskade tycker jag, speciellt av sina föräldrar. Jag önskar dock fortfarande mer än något annat att allt hade varit annorlunda och att sonen hade haft kontakt med sin pappa (en bra pappa) för jag tror att han behöver det också, även om jag är en jävligt bra morsa! Och fin. ;o)

På 2 års dagen så gjorde vi slag i saken också och byggde om sonens spjälsäng, så nu kan han kliva i och ur själv. Får väl se hur lång tid det tar innan man ångrar det. hehe


Det fina lapptäcket som ligger i sängen är sytt av min moster och sonen fick det när han var nyfödd. Jag tycker det är fint, och speciellt eftersom hon har strykt på bilder på familjemedlemmar på tyg och sytt in det i rutorna.
Medans sonen var på dagis igår så vart jag iväg till min garntant en sväng. Lämnade de mössor som jag stickat till Hjälpstickan. Hon har ställt upp en insamlingskorg i butiken och där låg en hel hög med fina mössor och halsdukar nu. Skoj!!


Frågade också garntanten om möjlighet att få praktik hos henne ett tag. Har ju fått från Arbetsförmedlingen att jag har möjlighet att få praktisera lite nu för att komma ut i arbetslivet. Jätteskoj! Det är ju halvt omöjligt att få nå jobb nu mera, speciellt när man som jag är outbildad ensamstående morsa..
Så jag hoppas hoppas hoppas att jag kommer få möjligheten att vara där en stund iaf.
Jag satt och funderade igår kväll på vad jag ska kunna tillföra till butiken liksom om jag får chansen.. Först och främst så kan jag ju sitta där och sticka och på så vis inspirera kunderna till nya roliga saker. Jag skulle kunna tipsa om roliga klubbar och sånt som finns på internet, tex sock-klubben, så kan dom komma in och köpa garn till projekten hos garntanten.. Jag kan baka bullar och ordna stickcafé, fota alla garner och lägga ut på hemsidan, sticka upp roliga grejer.. Ja det finns massor av saker som jag tänker att "AAhhh va kul om man kunde gör så och så och så.."
Så håll nu en tumme för mig allihopa. :-)


Annars då? Jo jag har faktiskt stickat lite de senaste dagarna. Började på 2009: The Year of the Afghan och har gjort en ruta för varje månad ännu. Skulle tro att jag så småningom kommer att göra minst en eller två till av varje sort för att få lite storlek på filten.. Men det återstår att se, vet ju inte hur rutorna kommer se ut framöver, kanske kommer det nån jättestor eller några långa eller nåt..


Kom på att jag vill ha en disktrasa också så jag gjorde en i härligt turkost Tindra garn. Två räta, två aviga i två varv och så tvärsom på nästa två varv så det blir rutigt. Lätt och lagomt.

13 kommentarer:

HELENA-RUTAN sa...

Hej! :) Jag har sagt det förut men det är värt att nämna igen; han är ju så himla söt din gullunge! :)
Jag funderar på om det är samma struktur i din disktrasa som det är i min tröja som jag stickar..(?)
Kram

HELENA-RUTAN sa...

kom på!; Strukturen i min tröja blir mer stående..!

Pernilla sa...

Jättefint lapptäcke. Håller tummarna för dig om praktiken.

Mikaela sa...

Man hör sanningen ur barnamun, sägs det ;) En morgon då min dotter (11 år) vaknade var det första hon sa "Mamma, du e nog så bra på att sticka!!" Undrar vad hon hade drömt om :D

Soili sa...

Gullungen din är .....just det,jättegullig.
Visst är det härligt med barn....jag har den åldern inne att jag får njuta av barnbarn,men dom är lika ljuvliga.
Lappar är kul att göra.
Diskning går som en dans med tjusiga disktrasor.
Håller tummen för att du ska få hjälpa garntanten,du har ju så många trevliga idéer på lager.

Agneta sa...

Du får gratulera gullplutten din med en extrakram från mig.Och det vet du ordspråket: ur barns mun får man höra sanningen:-)
Håller tummarna för praktiken

förresten vilket garn stickar du dina ruto ir. Ska bli spännande att få se din och jämföra med min.

TruckerElin sa...

helena-rutan: Stående? Har lite svårt att tänka mig vad du menar men jag kollar in det på din blogg senare :)

Pernilla: Tack :) Det gör jag med.

Mikaela: Sanning ja.. Jo men det stämmer nog nu, han älskar nog mig och då är man ju fin liksom. Hoppas det håller i sig alltid. :o) Hehe ja det kan man ju undra över. :)

Soili: Ja han är ju det *mall-mamma* Barnbarn sägs vara "bättre" än egna barn eftersom man mest bara kan njuta av dom och inte vara en uppfostrare.
Tack för tumhållningen!

Agneta: Ja som jag skrev till Mikaela här ovan, jag tror han gillar mig rätt mycket nu :) och hoppas det håller i sig..
Tack för tummarna!
Jag använder Skotte från Falkgarn. Är väl typ som Freja fast billigare, totalt akryl. Men that's life.., har inte råd göra stora projekt i fina garner ännu.. Men det kan ju bli fint ändå. :) Vad har du själv för garn? Ja det ska bli skoj att jämföra.

HELENA-RUTAN sa...

Min tröj-stickning är ju inte hemma för tillfället.. men Jag stickar 1räta 1aviga, varv2: 1räta 1aviga, sen varv 3: 1aviga 1räta, varv4: 1aviga 1räta.. Hänger du med? Om man vrider på tröjan kanske det ser ut som din disktrasa? :) Iaf så ligger tröjan hos "min" garndam för hon var snäll och repade upp en bit åt mig så jag ska hämta den så fort jag har skjuts.. :)

HELENA-RUTAN sa...

Det är nog inte samma.. Men det såg ut ungefär som strukturen i min tröja..

Eva sa...

som man säger : make my day !
det var väl precis vad din Gó unge gjorde i morse !
Håller tummarna för praktiken...

och du ! det är lätt att bli förälder,men man ska förtjäna att kallas det ! Han kanske har nån annan faders figur,för det börjar ju bli viktigt i den åldern.

Snygg disktrasa en färg man blir glad av,det där med lapparna blev jag nyfiken på.

Ha det gott !

TruckerElin sa...

helena-rutan: Aha. Ja det är liknade bara att ditt mönster blir smalare om man säger så.. Jag gör ju 2r, 2a i två varv o sen byter jag till 2a, 2r. Hoppas du får hem tröjan snart. Du verkar ha en lika snäll garntant du som jag har. :)


Eva: Ja verkligen, det var precis vad goungen gjorde. :)
Tack för tummarna! Dom verkar hjälpa.., det ser iaf lite positivt ut så här långt.
Jodå, sonen har manlig förebild i sitt liv.., och en bra sådan. Men det är ju ändå det där att man funderar hur hans tankar kommer gå när han blir större. Vill inte att han ska känna att det är nåt fel på han för att pappa inte vill ha kontakt..
Nå, han får massor av kärlek iaf och det är nog det viktigaste ändå.

Eva sa...

Jo men vist, är jag från Jämtland !

Ha det gott !

HELENA-RUTAN sa...

Okej, ja då var jag inte helt ute och cyklade då.. ;)
Ja min garntant/garndam är jättesnäll. :)