tisdag 29 juli 2008

Badbollar

Nu har jag gjort två sorters badbollar (Bath puff). Den första jag gjorde är
Bath Puff by Priscilla HewittDen blev ganska liten tycker jag, ca 23 cm i omkrets. Den är lite smått sladdrig eller hur man ska beskriva det. Den fyller liksom inte ut så den blir en boll och utan att man puffar till den så ser den ut så härIdag är jag färdig (tror jag) med badboll nr 2 också. Den är gjord efter detta mönster Super-Sized Bath Puff by Melissa Hart. Den blev större (ca 26 cm omkrets), kompaktare och bollformad men var ganska jobbig att virka tycker jag som inte gillar så mycket att virka just nu. :) Efter ett tag är det lite knöligt att hitta lm-bågarna som man ska göra stolpar i o det blir inge bekväm virkningshållning..Hur som helst. Gillade mest att virka den lilla för den var enklare. :) Men den större (som ändå känns mindre än jag trott) känns bättre. Funderar på att virka en smygmask kant runt allt, eller kanske picoter eller nåt, för att göra den lite luftigare utåt.. Får se hur jag gör. Nu längtar jag efter att sticka iaf! :)

6 kommentarer:

Anonym sa...

Sticka is the shit...
Tar ju sån tid att virka, å man måste vara betydligt mer fokuserad än när man stickar...
Håller på med en klänning till min systerdotter... den kommer ALDRIG bli klar... förstår inte vad jag tänkte på...
Men dina badpuffar ser fina ut tycker jag iaf... ;)

TruckerElin sa...

emms: Ja precis, jag har virkat massor i mina yngre dar men nu är jag för lat för det *s* Tyckte att badpuffar skulle va ett lagom projekt, hahahahahahaha not! Lär nog inte bli några svarta till julklappar i vart fall, så som jag tänkt...

Anna sa...

Hej och tack för din kommentar! Ja, sockorna med falska flätor är riktigt lätta att göra tyckte jag. Man lär sig mönstret snabbt eftersom det bara är 4 olika varv att hålla koll på. :)

Lillan sa...

Japp Kramfors är inte en bra stad, jag bor ca 3 mil norr om Kfors numera och undviker skitstället så gott det går! ...fast iofs, det hade varit roligt om du bott i Kfors, då kunde vi ju ha stickat tillsammans :)

Annela sa...

Haha, och när jag läste badbokk så tänkte jag på sån där i plast som man har på stranden. "Kan man virka såna?".
Jag skyller på värmen :))

TruckerElin sa...

anna: Mm.., kanske skulle ge mig på dom sedan då.. Stickar nu drops sockor med hålmönster men dom är inge roliga alls.. suck

lillan: Har för mig att min pappa är född alt. uppvuxen i Kramfors. :) Ja en stickkompis hade inte alls varit fel... Får husvagna mig upp nån gång framöver kanske. :)

annela: hehehe, ja men varför inte virka/sticka en badboll? Eller i vart fall ett snyggt fodral till en. :)