torsdag 3 juli 2008

Revontuli 3

Brevbäraren på min nya adress är minsann minst lika snäll som min gamla. :-) Denna fina kom för ett par dar sedan.

Mycket praktisk måste jag säga. Att ha alla stickor samlade i ett snyggt fodral är ju trevligt, denna kan ju tom stå i bokhyllan om det är så.. Sen gillade jag skarpt detta att man kan göra korta stickor, långa stickor och rundstickor genom att koppla ihop de olika delarna så som det passar.
Började göra den nya Revontulin med dessa stickor och jag är skitnöjd! Och dom är i PLAST! *lycka!*


Hehe, en annan fördel med dom är att om man råkar tröttna på det man gör.., o vill göra nåt annat men med samma grovlek på stickorna.., då kopplar man bara av själva stickan, sätter dit en stopp och så sätter man stickan på ny kabel. Praktiskt för en multi-projektare som mig. :) Skulle haft såna brickor som hör till bara.., som man hänger på stickan o som det står vilken stickgrovlek man har på det liggande projektet.., kan ju va lätt att glömma annars.

3 kommentarer:

Pelin sa...

Men du vad praktiskt! Jag är sugen på att prova på bambustickor. Gillar mina trä fast dom känns lite klena ibland. Annars har jag bara mammas gamla metall från före kristus som jag tuggat på då jag var liten så man knappt ser vad det är för grovlek på dom:P Trevlig helg!!!

HELENA-RUTAN sa...

Vilken bra grej! :) Om jag stickar lite mer i framtiden så ska jag satsa på nåt sånt där. Jag undrar också vad det där blocka är för nåt som folk snackar om med sjalar. Om du får reda på det så får du gärna skriva om det i din blogg. :) Skulle nämligen vilja göra nån sån där fin sjal som du gjort nyss (den som är gul och röd). Jag har bara stickat en grov vintersjal, och den blev inte som jag hade tänkt. ;) Kram

TruckerElin sa...

pelin: Ja dom verkar görbra! Jag gillar alla sorters stickor utom metall *ryser* men dessa var verkligen perfekta. Och inte alls dyra egentligen om man ser till alla variationer man får ut av det.

helena-rutan: Ja, dom rekomenderas verkligen! Sjalen också. Den är lätt och rolig att sticka, speciellt med effektgarnet. Och det finns många färgställningar att välja mellan också. Men har man bråttom som jag och dessutom tittar på tv samtidigt så kan man få repa lite.., just för att det är så pass lätt. Låter kanske konstigt, men ja så va det för mig. :)