lördag 26 juli 2008

Grön färdig RevontuliSå har jag då blitt klar med min tredje påbörjade Revontuli men min andra färdiga so far. :) Den är gjord i Kauni effektgarnet som jag fick av min Hemlis4 kompis i det första paketet. Jag tycker att det blev himla fin faktiskt! Så tack igen hemliskompis från Danmark för det fina garnet! :) Hoppas att jag får möjlighet att blocka både denna o den röd-gula snart. Ska bli så spännande att se hur dom blir när dom är riktigt riktigt färdiga.När jag maskade av så märkte jag att jag använt stickor nr 6 till den här sjalen, jag var stensäker på att det var 5,5. Var ju tvungen att se om det gör nån större skillnad.., o det blev ju faktiskt en ganska markant skillnad.Detta är vad som blev kvar av garnet när jag var färdig. :)Eller ja, jag har ju ett nystan till kvar.., fick 3st på totalt 250g och jag har använt knappt två. Undras vad jag ska göra av resten?? :-D

Har ju börjat med ett sockstickningstest också inför min blivande OS-stickning (Jag ska göra dessa då: Spring forward sock). Tänkte att dessa sockor med hålmönster från Drops kunde va ett lämpligt övningsobjekt.Stickorna är dom jag fick i mitt andra hemlispaket. Jag trodde dom var av trä med det måste vara bambustickor (Addi), otroligt lätta o sköna att sticka med! Garnet har jag köpt på Sannsticks och jag tycker det är sån härlig gul o glad färg på det!

Nu ska jag nog ta o sätta mig vid teven o fortsätta några varv på sockorna, som för övrigt verkar väldigt enkla o bra att sticka. Ska bli intressant att se om jag ids göra två denna gången när det är med mönster på!

4 kommentarer:

Pelin sa...

Vad snygga dom blev! Gillar taggarna på kanten.. Ang översättnign så blir man ju lika förtvivlad varje gång man ska försöka.

TruckerElin sa...

Tack! Ja det gör jag med. Längtar tills jag får blockat dom då blir dom ännnu bättre :) Har sett en Revontuli-sjal nånstans som hade en väldigt häftig kant runt, såg ut som jag vet inte.., eldsflammor är det bästa jag kan beskriva.. Det kanske va nån virkad picot kant runt eller nåt.. Läckert som fan var det iaf, men inget som står i mönstret. :-/

Nettan sa...

En sån sjal ska jag med sticka när jag har tid. Den är så fin.

TruckerElin sa...

nettan: Ja jag är totalt såld på den jag. :) Har fllera till på kö som ska göras. hehe. Men ska försöka att göra denna http://www.ravelry.com/projects/JennyD/a-handsome-triangle mellan. Ser också jättefin ut!