torsdag 24 juli 2008

OS tankar och hemlis paket!

Har funderat idag på vad sjutton jag ska göra som OS-stickning. Efter att ha smurfat runt på massa sidor med stickade våfflor, muffins, krokodiler, elefanter osv så dök tanken upp att kanske skulle man sticka en sport! Sen har jag haft seriösa fudneringar på det hela dagen.. Kollade vad det är för grenar med på OS. Bågskyte tex.., men hur kul är det att sticka en båge o en pil? Inte speciellt skulle jag tro. Friidrott? Skulle ju kunna sticka en Carolina Klyft docka.., men nja kanske ett doligt omen.., tänk om dockan inte blir nå bra så kanske inte Carolina blir nå bra.., o det vore ju inte bra. :) Kanske skulle sticka guldmedaljer!? hehe
En boxhandske? Basketboll? Segelbåt? Eller en häst!? Nee.. Tanken var nog roligare än verkligheten när allt kom omkring. Synd, för det hade vart skoj! Fast jag är nog för den delen duktigare på att virka såna saker än jag är på att sticka iaf så det kanske är lika bra att det blir ett par sockar ist...

Och sockar skulle ju faktiskt passa jättebra nu med tanke på att jag fick mitt andra hemlis-paket idag! *lyckliga jag* Blev så glad när jag kom hem o grannen dök in med ett paket som brevbärarn hängt på dörrn! :) I paketet var det två mindre paket, hihi! Jag älskar att öppna paket!I det stora paketet var det ett nystan Marathon sockenwolle i härligt orange-gul-vinröd färg!
I det lilla paketet var det strumpstickor av trä! Jag som önskat mig såna precis i storlek 3,5!


I det lilla paketet fanns det också en kapsel med tre nålar! Visste du kära hemlis-kompis att jag inte har en endaste nål att fästa mina trådar med!? :-)
Men jag undrar en sak.. Varför är nålarna böjda längst ut? *nyf*Vill säga till min hemlis-kompis: TACK!! Återigen har du sänt mig det mest träffande paketet! Det är som att du läst mina tankar. Garnet kommer väl till pass nu till OS-stickningen som lutar mot ett sock-projekt! Och jag är redan kär i stickorna, kan knappt bärga mig vill börja sticka något med allt detta NU!! :-)
Jag hoppas att DU får lika fina saker tillbaka som du ger mig! Tack!

Annars då? Idag har vart en himlans bra dag ändå, trots att jag började den som en mycket mycket trött mamma med ögonlock som bara ville trilla ner.. Var iväg med kompisen o hennes mamma till en Biståndsgrupp här i närheten en stund o kolla efter ett bord att ha ute. Hittade inget men kom därifrån med galonkläder till sonen för 20 kr delen. Hela, rena och fina. Perfekt nu när det är dags för dagis snart!Senare kom samma duo hem till mig och hjälpte mig flytta mina grejer från vardagsrumemt till sovrummet, för nu är det vardagsrummets tur att rustas! :) Jättesnällt av dom att hälpa! Tack! Blev sittandes sedan men kompisen o prata där i det nästan tomma vardagsrummet medans grabben sprang runt runt runt oss o hade apkul. Ja, ettåringar är visst lättroade ibland. :)
Efter ett tag så tog vi pratstunden med oss ut på promenad, och det var faktiskt skönt trots att det var galet varmt! Kom fram till min mammas jobb lagom till hon slutade och lyckades prångla på henne sonen en stund o så gick vi till pizzerian o käkade lite o delade på en cider. Riktigt trevligt eftermiddag/kväll.

4 kommentarer:

Lillan sa...

Hallå :) haha nä det är inte garnet jag köpte häromdagen, mössan har jag hållit på med till och från i kanske en veckas tid.. garnet jag köpte i samma färg häromdagen ska bli vantar, började på dem igår men stickade fel så nu får jag repa upp *buhu*

TruckerElin sa...

lillan: Aha du va en liten luring alltså ;-) Repa börjar bli min specialitet det... Hm..

Pelin sa...

En sån fin dag! Jag svullade en pizza och en öl jag med. Pizzeria Ministern is the shir;)

HELENA-RUTAN sa...

Hej, nu har jag svarat på din utmaning..