måndag 22 september 2008

Mysteriestickning & garnfynd

Jag tänkte vara med på Syfestivalens mysteriestickning. Hade egentligen tänkt att jag skulle ta o göra färdigt alla mina påbörjade projekt nu innan jag börjar med nåt nytt.., ha! verkar inte bli så. :) Har beställt garn från Stäkets hantverk & design. Hon har fri frakt i september om man betalar med Payson, helt perfekt för en fattiglapp. :) Ska bli roligt att se garnet, det är grönt i olika nyanser.

Förra onsdagen var jag hos min lokala garntant på stickcafé. Vi var bara tre stycken där men det var supertrevligt. Tre generationer representerade vi också och det tycker jag var extra kul, den äldsta generationen saknar jag i mitt eget liv och uppskattar den mycket när jag kommer i kontakt med den så här..
Garntanten har en hylla i sin affär där hon har reagarner. Farlig hylla. :-D Denna gången kom jag därifrån med 31 nystan! *ooops* Men med tanke på att summan av det hela endast blev 155 kronor så var det tammejsjutton inte så farligt!Måste ju visa det fina garnet som jag fick hos Lillan också, Lin från Drops. Och snälla Lillan hade skickat med present till mig i form av två fina stickmarkörer! Tack så mycket! Dom var modell större vilket är jättebra när jag nu stickar med så tjocka stickor.I veckan som var fick jag ju även dessa som jag beställt av absolutgarn. Jättefina var dom också men i modell mindre, vilket passar perfekt till en sjal som jag tillfälligt lagt på hyllan för den blev för krångel utan markörer. :)Annars då? Jo jag är galet sugen på en stickmaskin som en granne ska sälja.. Nästan ny är den och hon ska ha 900 kr för den. Jag har kollat Blocket och dom ligger på minst 1500 annars.. Vill ha, men har inte råd att lägga så mycket på nåt som jag inte är säker på hur mycket den skulle bli använd.. Men vill nån skänka mig en stickmaskin så är ni välkomna!!

4 kommentarer:

Ankie sa...

Klart att du ska köpa maskinen av din granne. Gör som jag gjorde när jag köpte min. Se dig omkring, det finns nog mycket i din omgivning som du kan sälja tex barnkläder. O på så sätt få ihop till en stickmaskin. Kolla om du kan få den på "avbetalning"

Elin Markusson sa...

Ja de är kul med mysteriestickningar,verkar det som. Har själv inte varit det nån gång.

Monica sa...

Jag funderar också på att gå med i Mysteriestickningen. Har lite tidsbrist bara. Bor du i närheten av Gävle, finns planer på (garn) shopping i Gävletrakten snart. Vill du hänga på?

monke

TruckerElin sa...

ankie: Har funderat på det där och jag ska nog försöka spara ihop till en broderimaskin istället då jag skulle ha mer glädje av en sån i framtiden. Vill folk köpa gamla barnkläder menar du? Funderar på att sälja lite annat, som barnvagn o gåstol o sånt..

elin markusson: Inte jag heller så det blir både spännande och mystiskt detta. :)

monica: Kul! Roligt när många är med på sånt där, gillade verkligen OSstickningen jag. Jo jag bor i närheten av Gävle, finns det garnshoppingställen här menar du? *nyf* :) Jag hänger gärna med om jag har möjlighet.