söndag 21 september 2008

Vad har jag gjort?

Allra först och främst så ska jag visa upp dom fina vantarna som jag vann hos Snitsatstickat. Verkligen superfina, eller hur! Passade bra också. :-) Nu slipper jag frysa om händerna när vi är ute med vagnen i höst och vinter, och så ska det kramas snöbollar *hoppas på snö*Har blivit lite dåligt med stickning det senaste men jag har gjort detta iaf. Först en liten disktrasa, gjorde storlek mellan men den blev liten.., orkar inte repa upp o göra om så jag ska testa att virka en kant runt istället.Fortsatt lite med Kiri-sjalen också. Nyss börjat på nystan nr2. Det går himla fort faktiskt men jag skulle inte skrivit hos Pelin häromdagen att jag inte behöver repa mer än typ vart 6e varv för efter det har jag nog repat vartannat varv.. heheTänkte också att jag skulle visa de saker som jag gjorde till min Hemlis4 kompis. Har ju glömt bort det iomed att jag inte kunde visa dom när jag gjorde dom..
Först en virkad midsommarkrans. Många blad var det.., som skulle sys fast på ringen.

Sen en hel hög med blommor som skulle dit med.., tycker den blev rätt fin faktiskt.Gjorde sedan en till sonen också som han hade en stund på midsommaraftonen. Gjorde den på mitt eget vis och istället för att virka alla bladen lösa så gjorde jag dom direkt på kvistarna, MYCKET enklare måste jag ju säga.. Fuskade en heeel del med själva bladen också och dom fick lite formen av "det blir som det blir" :-) Blommorna sydda jag dit sen.

Ooops! Höll på att glömma den andra saken som jag gjorde till min hemlis4-kompis. En trasa, min första (endal hittills) med text på. Det var roligt att göra. Kommer bli många trasor framöver. Syrran fick en förut och hon är störtnöjd och har beställt flera. Hon tycker den funkar völdigt bra på deras träbord, tar med mycket mer skit än wettexen.Har helt fräckt snott den här bilden från min hemlis sida (misstycker du så säg till!), klippt lite i den också.. Det står "KNIT NOW DISHES LATER" på den, och så ska det vara två stickor i mitten. Det är verkligen mitt motto nu för tiden.. :-)

6 kommentarer:

Pelin sa...

Vilka fina grejer du gjort!! Är helt impad av den där kransen. Det hade tagit 8 år för mig att få ihop en sån. Och snygga vantar:)

miaring sa...

Roligt att du gillar vantarna! Jag gillar verkligen din krans - bedårande sött på din lille kille.

HELENA-RUTAN sa...

Gillar grejerna! :) Hm, sticka disktrasa?? Hade aldrig kommit på tanken, men de funkar bra alltså? Kanske vore nåt! :)

TruckerElin sa...

pelin: Tack! Jo det tog sin lilla tid med den stora till hemlis-kompisen.. Sonens gick betydligt fortare men ser ut därefter också.. :-) Ja visst va vantarna snygga!

miaring: Ja dom var jättefina!
Tack, är rätt nöjd med den stora. Det är den enda jag sett som är med färgade blommor annars bara vita, vilket är fint det med iofs. :)

helena-rutan: Tack. Ja, så tänkte jag också först men det är apmånga som gör det. Finns hur mycket mönster som helst på Ravelry. Men när man tänker efter så bör det ju vara stickade/virkade trasor dom använde innan Wettex fanns? Det är jätteroliga och snabba projekt att göra kanske som inflyttnings eller sista minuten presenter.

HELENA-RUTAN sa...

Tänkte inte på att wettex inte alltid funnits.. ;) Vilken bra idé igentligen! Jag har en släkting som snart fyller år.. Det är skitsvårt att veta vad man ska köpa.. Kanske vore nåt med stickad eller virkad disktrasa då.. ska nog försöka baka nåt också, med lite hjälp av Jocke. Kommer mig nog inte för att baka annars..

TruckerElin sa...

helena-rutan: Nä det tänkte jag inte heller på först. hehe. Ja det tycker jag du ska testa, blir säkert uppskattad present! Och hembakat till det så kan det ju absolut inte gå fel. :-)