tisdag 30 september 2008

Första UFOt hos UFOklubben

Blev inspirerad och drog fram en Revontuli sjal som jag började på nån gång i början av sommaren. Tycker färgerna är skit-trista att sticka med så det har gått trögt. Men nu tänkte jag äntligen få den färdig. Så, jag stickade på i godan ro och nu har jag bara 4 varv kvar!Gissa om jag blev omunter när jag inser att garnet inte räcker ens ett varv till.. Blää. Nån som har typ 15-20(?) gram svart Kauni som ligger o skräpar? :-D

7 kommentarer:

Emms sa...

ARGH! Vad irriterande...
Hur många gram var det i nystanet?
Har nämligen tänkt beställa och vill ju att det ska räcka... får jag över så skickar jag det direkt...

TruckerElin sa...

emms: Det är 150 gram i nystanet. Jag testade på förra sjalen jag gjorde o då har jag för mig att det tog 3-4 gram per varv de sista varven därför gissar jag att det fattas typ 20 gr för mig. Sååå retfullt..
Till min gröna sjal gick det åt 165 gram garn och till den gulröda gick det 137 gram. Jag har fått känslan av att mörkare garn är tyngre (tjockare) men det är bara en egen teori..
Snäll du e. :-)

garnlivet sa...

Vet att det inte är någon tröst men samma sak hände mej när jag stickade min Revontuli... 2 varv kvar och slut på garn !! Inte kul. Efterlyste förgäves rester men det slutade med att jag köpte ett nystan till.Jag är jättenöjd med sjalen men har nu det delikata "problemet" vad jag ska göra med resten av det nya nystanet.

TruckerElin sa...

garnlivet: Min första Revontuli blev så med också, hade typ 2 varv kvar då.. Men på det nystanet var det bara 125 gram (köpt i tron att det var 150) men där hade jag 2 nystan så jag fick ta lite av nr2 (som såklart innehöll 150 gram...
Vi får spara såna garn o köra byten när nån kommer o behöver en skvätt... Som jag nu :-)

mammapuhstickar sa...

Jag tycker den ser ut att bli superfin. Grått och svart passar ju till allt! Himla trist med garnet. Kan vara bra att veta, jag är nämligen sugen på att sticka i Kauni.

TvaNystan sa...

Irriterande! Men ge inte upp... Läst om din UFOblogg och undrar vart vänder sig en annan som inte ens får till ett UFO??? ;-)
//Eva

TruckerElin sa...

mammapuhstickar: Ja skittrist.., men jag får skaffa mig ett helsvart nystan sedan. Det kanske kommer behövas till framtida projekt också.. :)

tvanystan: Ja du.., bra fråga. Ska man skatta sig lycklig att man fixar färdigt sina projekt? Eller ska man ångesta för att man inte ens ids börja? Du kanske får ta o överta nån annans UFO helt enkelt? :-)