tisdag 12 augusti 2008

Det går framåt

OS-stickningen går framåt igen. Har kommit till tån nu på den första.., det går nog fort. Hoppas det blir lagom bara så jag slipper repa. Sen blir det spännande att se hur lång tid det tar tills jag kommer mig för att lägga upp till nr2.. :)Har börjat med en ny nattnings-stickning också, den ribbstickade kragen som jag gjorde blev lite för liten o behöver justeras på nåt bra sätt. Klurar lite på hur och börjar på ett par muddar istället. Minns inte nu vart jag hittade mönstret men det är urenkelt.

38 m på stickor 2,5
En kantmaska i början o slutet av varven är alltid rät
Första varvet avigt

Sedan varv 1 & 2 räta
Varv 3 & 4 = 1km, 2a, 2r, 1km.

Sen upprepar man dom fyra varven tills det är lagom längd för att räcka runt handleden. (i mönstret hade dom gjort 19 upprepningar av dom 4 varven) Avslutas med de 2 räta varven o sen avmaskas löst i rätstickning.
Sen syr man ihop o lämnar öppet för tummen.

Urenkelt och jag tror det blir fint också. Med ett enfärgat garn kommer nog mönstret fram mer än på mitt..

Ska leta reda på vart jag hittade mönstret o lägga en länk sen..Fick ju hjälp av min mamma igår att nysta en härva Kampes Flamgarn och idag kunde jag inte hålla mig längre utan måste börja på "A handsome triangle" sjalen. Ska bli så spännande att se den färdig! Men oj va jobbigt/roligt det var att sticka. Jag är ju usel på att lägga mönster på minnet vilket är synd eftersom det upprepas vart fjärde varv här.. Men det kanske kommer om ett tag. :) Det som är jobbigt är att man stickar mönster på Varje varv. På Revontulin så fick man "slappa" varannat varv då det bara var avigstickning.. Men nåja, kul är det iaf!

4 kommentarer:

Anonym sa...

herregud vad du är busy busy med dina stickningar... en känner ju sig slö när man kollar på dig ;)
Det ser jättefint ut...
Skulle också vilja sticka en sjal, men när ska man använda den? Jag använder ju inte ens de 200 halsdukar jag har...
Sticka lugnt...

TruckerElin sa...

emms: Detta är den 5e sjal jag börjar på.., och jag har aldrig nånsin använt sjal. hehe :) Men dom är himla kul att sticka och blir säkert uppskattade presenter till nån.., nångång.. Du får haka på mig o Pelins september-sjal-stickning vettja. ;)

Och det där med busy busy.., det är nog mest bara som det ser ut det..

Birgitta sa...

hej!
adress till tomtarna...
http://www.alandart.co.uk/pages/home

TruckerElin sa...

birgitta: Tack! Va mycket roligt det fanns där.., och billigt var det med. Detta ska bli skoj!