onsdag 22 oktober 2008

Barnkläder...

Blev lite halvputt när jag hämtade sonen på dagis idag. En fröken kom och sa att jag måste köpa fodrade galonbyxor och fodrade stövlar till pojken. Hade hon sagt detta när sonen började på dagis och jag Frågade vad för kläder dom behöver så hade jag inte blivit putt. Men Då när jag frågade så sa dom att fodrade galonisar inte är nå bra.., så jag fixade vanliga galonkläder och så fodrade jeans.
Och ofodrade stövlar gick lika bra som fodrade, om man hade bra sula och raggsockar i. När jag köpte stövlarna så frågade jag på skoaffärn om det verkligen var lika bra som fodrade och det tyckte hon också. Så just nu har sonen strumpbyxor, fodrade jeans, galonbyxor, raggsockar och gummistövlar. Är det bara jag som tycker att det är en fullt ok mundering en höstdag? När dom är ute kanske 30 minuter max en timme..
Jag har fasen inte råd att köpa nya kläder nu, i vart fall inte eftersom han redan har kläder. Om en månad så är ju de där kläderna inaktuella iaf? Då ska man ha overall? Det har han två stycken redan..., men eftersom det är nåt han har så lär jag väl få köpa nåt annat då med för att det är fel...

Nä jag blev så less..
Ni som har barn, vad har/hade Era barn på sig på hösten på dagis??

10 kommentarer:

Esmeralda sa...

Gud så löjliga de är. Fodrade galonisar fanns inte ens när jag va liten...
Vanliga fungerar precis lika bra! Du känner ditt barn bäst och vet vad de behöver! Inte bra att klä förmycket heller...de rör ju faktiskt på sig ute...

Ulrica sa...

Äsch bry dig inte, Hur månag lager ska killen ha på sig egentligen :-)

Här (i södern, sthlm) har vi överdrags byxor, inte speciellt fodrade. Sonen har dessutom galonisar för riktigt blöta dagar. Just i år köpte vi faktiskt fodrade stövlar för vi använder dem en bit in på hösten (99:- på Coop). Vi har inga fodrade långbyxor, mest mysbrallor och till vintern bra underställ. Ungarna själva vill ha sina vinterskor men de får hålla sig lite till. På vårt dagis är de ute ett par timmar varje dag, i bland två utgångar på samma dag. De rör sig och leker och blir varma... Jag tror du klätt din pojke hur bra som helst, snart är det vinter och som du säger då är allt galon förbi.

monke sa...

Du som mamma bestämmer vad ditt barn ska ha på sig så att han inte fryser. Allvädersstövlar kan jag rekommendera till de små fötterna. Brukar finnas lite billigare sorter på större skoaffärer. Kan användas med eller utan extra sockor. gummistövlar kan bli kalla om det ärlite kyligt ute och det först är varmt och svrttigt om fötterna.

Eva i Halmstad sa...

Hej
De vet vad din kille behöver.

Ha de gott på er.
Eva

Ankie sa...

Håll dig till de kläder du redan har. De är fullt dugliga. Skit i vad fröknarna säger. En av mina tyckte att det var bökigt med galonoverall, hon tyckte jag skulle sy galonbyxor istället. De andra tre fröknarna tyckte det var super med overall till en så liten tjej. Gå på din magkänsla, den är helt rätt.
Kram

Eva i Halmstad sa...

Hej såg att jag skrivit de istället för du , jag menar att du har koll på vad ditt barn behöver.
Så nu blev de rätt.
=)
Eva

Birgitta sa...

Det är du som vet vad din son behöver, har själv jobbat på dagis och som personal kan man bara påpeka att det kanske behövs extra kläder eller en tröja att ta på om det skulle vara kallare nån dag...
Stå på dig, dina kläder duger alldeles utmärkt

Kram

Helena Stickglad sa...

Det räcker gott med de kläder din pojke har!! Du klär honom helt rätt.

Medea sa...

Klart du inte ska köpa nytt bara för att de säger så. Ha ett par fodrade byxor eller fleecebrallor under istället. Du vet säkert vad som är bäst för ditt barn. Lycka till.

Pelin sa...

Dom vill säkert bara slippa ta på mer än ett lager kläder. Men det är ju inte ditt problem. Grabben går det garanterat ingen nöd på:)