lördag 11 oktober 2008

Ohemlig

.


Härom dagen kom garnet som jag beställt från Billigtgarn.se. Månadens erbjudande hos dom är Viking sportsragg för 10kr nystanet. 28 nystan kan man köpa för att stanna på porto 79kr, vill man ha 29 nystan så blir portot 125 o det är ju onödigt.. :-) Tanken är att det ska bli många goa vantar av detta, bla till julklappar.. Det är samma stickfasthet som Drops Karisma, vilket är perfekt till vantstickning för mig. Skulle ha haft mig ett set med trästrumpstickor i stl 4 och 4,5 bara.., gillar INTE att sticka med vanliga metall.

Sen har jag gjort klart den orangea disktrasan med. Var ju inte nöjd med den när den var färdigstickad förut så jag virkade på en kant runt om. Tycker det blev mycket bättre men det kanske är svårt att se skillnaden så här på bild.

Före


EfterDen där halsduken som jag började på den där natten när sonen inte kunde sova är färdig nu med.Det var så härligt garn så jag ville sticka nåt mer av det. Blev inspirerad av Helena-rutan till att göra en fuskolle.
Hade inget mönster att gå efter riktigt så jag fick hitta på lite själv, vilket jag avskyr att göra så här.. Men tycker det blev rätt ok ändå, förutom att den blev lite lös runt halsen.., så jag funderar på att ta symaskinen bara o sy ihop den o klippa bort överflödet. :-) Orkar inte repa, går nog knappt att repa heller för den delen..


Så där då, nu var man ingen hemlis längre..Sonen tyckte visst att ollen passade lika fint som kjol också.. Men allt klär ju en skönhet som han... :-)Annars då? Jo jag städade här hemma igår för tanken var att jag skulle få främmande, men det blev inte av idag. Skönt iaf att ha det städat. Får se fram emot besök en annan dag istället, om inte nån annan känner sig lockad att komma? ;-)
Jag har ju faktiskt bakat muffins idag. För första gången någonsin så lyckades jag tom att få dom oplatta, var inte så dum idé det där med att sätta muffinspappersformen i den här muffinsplåten..Nu tänkte jag iaf sätta mig och välja ett UFO att göra klart, har lovat mig själv att jag inte får börja med nåt annat förrns iaf ETT ufo är färdigt.. Undras vad jag ska välja..

10 kommentarer:

Lillan sa...

Hade jag inte bott så attans långt bort hade jag lätt kommit o fikat muffins :) härlig bild på sonen din med fuskollen som kjol, gissa hur mycket jag skrattade!! :) det blåorangea garnet ska troligen bli en sjal eller halsduk av nåt slag! Nystmaskinen kostade runt 300 kr...lite dyrt men finns säkert att få tag på begagnade mycket billigare :)

TruckerElin sa...

lillan: Hehe kul att han kan roa fler än mig! :-) Det där med dyrt är lite relativt tycker jag.., med tanke på hur mycket enklare o roligare det är att nysta garn med en sån så är det inte så dyrt.., men jag måste ta ett ordentligt sök efter min först, vore ju dumt med två?

Anonym sa...

Jag vill också ha mufins!!!

Nystmaskin is the shit... men man ska ju ha en en nystkrona också... då säger det ju bara smack så är det klart... ;)

Jag håller med om att allt klär en skönhet, båda mamma och son...

Har precis börjat sticka på mössan med garnet jag fick av dig PLUS att jag använder den fina stickmarkören för att markera när det är nytt varv... så enkelt och så bra... har gjort egna i rött och guld också... TACK igen... trots tejpen!

TruckerElin sa...

Emms: Ah hade jag vetat det så hade jag ju inte gett bort dom jag gjorde..

Mm, kronor har jag två (kanske tre) som jag ärvt från mormor farmor och mormors syster.., så på den fronten klarar jag mig ett tag :) Bara jag kunde hitta nystmaskinen..., är ju så tråkigt att sitta med urgröpta nystan o sticka.

Tack du, nu var du väldigt snäll. :) Men det värmde hur som helst mitt ego..

Va roligt! Vilken mössa blev det? Jag skrev ut mönstret på den Utiopia mössan o har satt mig flera gånger för att börja men ännu inte kommit mig för, den känns krånglig med allt lull i början..
Kul att markörerna kommer till användning, hoppas att dom funkar bra.

Soili sa...

Han är jättesöt gullungen din.Fuskollen ser skön ut att krypa ner i när det blir kallt.Tänk vilken effekt en hög garn har......startitis drabbar(i allafall mej)Det var billigt garn.Jag har undrat... funkar det med stickade disktrasor?? har inte gjort några ännu,Mmmmmmm.....nybakade muffins..låter gott.

TruckerElin sa...

Mm.., med han har jag lyckats bra! :-) Startitis hade jag aldrig hört om förr så jag slog upp det här http://www.knitting-and.com/wiki/Startitis och konstaterar genast att jag lider av allvarlig Startitis. :-)

Det undrade jag länge med så jag stickade en och gav syrran som test. Hon tycker den är superbra och har faktiskt beställt flera till av mig så hon inte är utan när det ska tvättas. Vad jag förstått så är det bästa att använda ett garn som heter "Soft cotton". Jag använder JärboGarns soft cotton men det finns säkert massor av andra också, tror dock det är viktigt med just det där softa för att det ska funka riktigt bra. Har hört att många stickar med lingarn också, men det vet jag inte hur det funkar.
Det är iaf en lätt, rolig och uppskattad present och jag ska göra en hög till julklappar har jag tänkt..

Här finns det en hel massa mönster på disktrasor http://freepatterns.k1p1keepingyouinstitchesstudio.com/cwe.html

Pelin sa...

Nej men hej ohemlo! Trevligt att se ett ansikte:) Det där var väl inget att gömma? Ha en fin söndag snygging!

TruckerElin sa...

Pelin: Tack du snälla Pelin för den snälla kommentaren :-) Just idag är en sån dag då jag tar åt mig av sånt så det känns gött att höra!

Elin Markusson sa...

Oj, kul o se ansiktet bakom. :)
Vilken härlig halskrage som passade både dig o sonen, hehe!
Har också fundera på det där med stickade disktrasor om hur dom verkligen funkar.

Dockmamman sa...

Jag kommer gärna på muffinskalas, jag får nog baka några i veckan...

Det var bra att ollen passade till två saker, det blev en i två, eller hur man ska säga *ler*

Har mönster på Fuskolle i Dockmammans stickacafe sida
http://dockmammansstickcafe.zoomin.se/index/30390.html om du vill pröva att göra en ny...

Snart ska jag lägga huvudet på kudden/Ha det gott