söndag 12 oktober 2008

Mössa??
Eller ett uppener vänt juver??

11 kommentarer:

Lillan sa...

Den var ju fräsig :) japp det är samma sjal! harmony wood-stickorna ÄR underbara, jag har strumpstick-setet, setet med utbytbara rundstickor och setet med dominostickorna, och jag är fullständigt såld! Det är som att det stickar av sig själv när man använder dom!

TruckerElin sa...

lillan: Ja det verkar onekligen så med tanke på vilken fart du har på stickandet nu! :-)
Kul att du tycker det, då behöver jag inte bekymra mig om att sy om den..

HELENA-RUTAN sa...

Tjena snygging!! :D Kul att du inte är hemlig längre! :) Hos dig händer det grejer ser jag, rolig mössa. :) Vad snygg din Olle blev! smart att göra det där vid axlarna, förstår du vad jag menar? Hur gjorde du det? Och sonen är ju bara fööör gullig alltså!! :D Kram!!

TruckerElin sa...

helena-rutan: Hehe Här haglar komplimangerna över mig, känns gött trots ovanan. Ja rolig blev den ju, men tur att det inte är jag som ska gå omkring med den. :) Jag gjorde min olle lite halvt om halvt efter ett mönster. Började med att lägga upp framkanten o stickade lagomt långt sen maskade man av mitten o stickade sen var sida för sig med lite mera intagningar i halsen för att få den lite rund. Jag tog andra änden av garnet o stickade båda axlarna samtidigt tills det kändes lagom långt o då la jag upp nya maskor för nacken o sen sticka lika långt som framsidan. Sen tog jag rundsticka och plockade upp maskor runt halsringen och stickade 2r 2a tills den blev bra-för-mig-längd.. Så så gjorde jag. :)

Elin Markusson sa...

Vilken häftig mössa...

TruckerElin sa...

elin markusson: Om inget annat så var den himla lätt o snabbstickad iaf. :)

HELENA-RUTAN sa...

Det där med ollen lät lite avancerat.. Eller så är jag för trött bara. ;) Får se hur jag gör med min.

TruckerElin sa...

helena-rutan: Hehe, det är nog jag som får det att se krångligt ut bara för det är inte så svårt.. Men sök på google eller järbo.se tex efter fuskolle så hittar du flera mönster som är lättare att förstå än min röra. :-)

Dockmamman sa...

Den var häftig och fin färg/Ha det gott

Dockmamman sa...

Har flera sockskaft färdig nu, men jag hinner inte att få fötterna färdigt tills på fredag som jag tänkt men stickorna snurrar... Hoppas att det är fler som hakar på, hur går det för dig?

Ha det så gott

TruckerElin sa...

dockmamman: Ja det hoppas jag med, men det är roligt att några är med iaf. :) Det går väl sisådär för mig, stundvis bra och stundvis blir det nåt annat.., just nu en hög med disktrasor bara för att jag hittade en skoj bok på biblan..
:-)