onsdag 15 oktober 2008

Bibel och tapetseringIdag har jag äntligen fått min hall tapetserad! Jippie! Nu är hela lägenheten rustad. :-) Mamma och brorsan och hans tjej var här och hjälpte mig, dom kom kl 9 i morse och brorsan o tjejen åkte härifrån vid 18.30.. Men kan inte tro det men det tar visst tid att tapetsera en hall.Jag tycker att det blev fint! Funderar bara på om jag ska måla listerna vita också, det skulle göra det ännu finare.. Får se hur det blir med det, är ju lite klurigt med målning så där när man har en liten knas som springer omkring här.

Vad är detta om bibeln då undrar ni kanske? Jo det ska jag tala om! Jag är inte religös men nu har jag iaf hittat MIN bibel! :-)Röck åt mig den när jag var på biblan sist, tittade inte ens i den för jag hade lite brått.., men oj vilken bok! Här verkar finnas ALLT. Vem hade tex en aning om att det finns 14 (!) sätt att lägga upp maskor?? Inte jag iaf. :)

Sen finns det massor av beskrivningar på hur man gör olika sorters mönster.., som tex korgsticknig, brokadmönster, tegelstickning..,..vandrande vinrankor, öppna blad, spetsromber...,..ihålig ek och upphöjd fläta..Och massor massor mer finns det att läsa om i denna bok. Blev så inspirerad så jag stickade några disktrasor igår, bra sätt att testa att göra olika mönster på.. :-)

Kom just på att idag så har jag inte stickat en endaste maska.. Hm. Det måste åtgärdas, eller hur! :-) Något jag har gjort iaf är lagat middag till 7 personer, kul tycker jag för det händer inte så ofta. Gjorde Currykorv med äpple (typ en gryta), enkelt och gott tycker jag.., fast det blev lite uddlöst av nån anledning. Missade väl att ha i nån ingrediens i tredubbelmängd. Men det var då dom som tog påfyllning iaf så helt tokigt kan det inte har varit..
Till efterrätt vart det hallon/björnbärspaj (á la frysdisken på Konsum) med vaniljsås. Syrligt och gott som attans faktiskt.
Nu när jag tänker på det så blev det ju faktiskt en liten bit över minsann....... :-D

7 kommentarer:

HELENA-RUTAN sa...

Hallen blev ju tjusig! :) Snygga disktrasor, är du noga med vilket garn du använder? Eller blir det olika material å sånt, alltså i disktrasorna?

Pelin sa...

Jättesnygg tapet! Det är fint med mönstrat vitt.. Och visst är det bra med en sån bok! För en sån nybörjare som mig är Bonniers stora bok om stickning som jag köpte på en bokrea min räddning.

TruckerElin sa...

helen-rutan: Tack :) Jo jag är noga med vad jag använder för garn, nu använder jag bara "soft cotton" från JärboGarn. Den allra första jag stickade var i ett annat bomullsgarn som jag tror var lite akryl i också men jag minns inte vad det heter.. Bör ju som vara ett garn som tar åt sig vatten lätt iaf. Men det är ju bara att testa o göra en provlapp med det garn man vill sticka med..

pelin: Tack, jag blev himla nöjd med den faktiskt. Gaaah, på bokrea!? Då är det kanske därför den är slut i varenda affär som jag kollat nu då...

HELENA-RUTAN sa...

Okej.. :) Föresten, den där boken.. Tror jag egentligen skulle få den när jag fyllde, men den var slut då så jag fick en annan. Men den jag fick var jättebra den med. (Har visat den i bloggen..)

HELENA-RUTAN sa...

Bara jag igen.. ;P Funderar lite.. Måste man binda upp sig på nåt mer på ravelry för att kunna lägga ut bilder?? Hitills känns ravelry lite bökigt, men det blir nog bättre. :)

TruckerElin sa...

helena-rutan: Vad jag vet så måste man ha konto på flickr.com Jag tyckte det verkade jättekrångel i början men det är faktiskt riktigt bra. Vert inte om dom börjat med andra sätt att ladda upp bilder än, tror dom skulle det men när jag börja va där var det bara flickr..
Jo det blir bättre, jag tyckte också det var bökigt i början..

Dockmamman sa...

Det blev jättesnyggt, dina gäster blir nog förtjust de med...

Den där grytan gjorde jag för länge länge sedan, kanske tjugo år sedan minst och jag minns att den var jättegod...

Vilken fin bibel du har, några sådana biblar finns i mina skåp också *Ler*

Ha det gott