lördag 4 oktober 2008

När man inte får sova..

.., så måste man ju få göra nåt annat.. Som att starta ett nytt stickprojekt tex :-) Eller hur? Sonen somnade 18.30 igår o sov kanske en timme på sin höjd sen var det kört.. Han gnällgrinade, fick ny blöja o mer välling, sov i 3 minuter, vaknade o gnällgrinade, sov nån minut, gnällde.., osv osv osv osv... Och jag helt villrådig. Han kunde inte sova menville inte komma upp. Tog jag upp honom grinade han o skulle ner i sängen igen. Inget hjälpte, vatten kastade han iväg likaså välling o gosedjur.. Jag tänkte att detta blir en jobbig natt så jag hämtade madrass o la mig på golvet i hans rum med planen att få sova så mycket det bara går mellan grinen.. Men det är svårt att sova om man inte hinner lägga huvet på kudden. En stund där framefter midnatt så satt både jag o sonen o sov.., himla trötta var vi men inte blev det bättre för det.
Hur fasen vet man vad som är fel en sån här gång?? Han hade inge feber o skrek inte som om han hade ont liksom utan bara gnällgrin. Blir som uppgiven såna här nätter. Inte kan man ringa nån mitt i natten o fråga heller :-/ Om inte annat skulle det vart skönt att ha nån att bolla mot även om personen inte egentligen kanske har nån aning heller..

Nåja, nån gång där på kvällen så insåg jag ju att jag inte skulle kunna sova så då tänkte jag att jag kunde ju lika så väl sticka på nåt då.., men vad av mina UFOn stickar man på i halvdunklet från en nattlampa? Visade sig att jag inte tyckte att nåt av dom passade alls så jag började på en enkel halsduk i 2r 2a i mitt nya garn från Lidl ist.Skulle egentligen inte börja på nytt innan jag gjort klart Nåt gammalt, men det kändes förlåtet igår kväll faktiskt.. :-) Har hunnit en tredjedel så den ska bli klar idag tänkte jag. Jättegosigt bouclégarn, hoppas att brorsans tjej kommer gilla den för det är hon som ska få den sen.

När jag somnade? Närmare 2 snåret kam jag på att jag kunde ge han en Alvedon trots att han inte har feber.., och en halvtimme senare sov vi.. Gissa om jag sov skönt! Och gissa om det var gött att sonen tog sovmorgon och inte vaknade förrns 7.30. :-)

8 kommentarer:

HELENA-RUTAN sa...

Garnet såg ju mysigt ut. :)
Du, det är tillåtet att starta ett nytt projekt när det är sådär tycker jag!

Ibland kan man ju bli så övertrött så man bara inte kan somna.. Skönt att en alvedon hjälpte, jag tar en alvedon ibland också när jag inte kan somna och är övertrött.

Ankie sa...

jag vet hur det känns med sånna där nätter. Jag vet att jag varit så trött att både jag o lillkillen har suttit o grinat i sängen.

Anonym sa...

Hej
När mina barn var små och sjuka så ringde jag sjukvårdsupplysningen..ena sonen fick jämt jättehög feber..uppemot 40 grader var inte ovanligt..och fast jag visste viket svar jag skulle få(avvakta)..så var det ändå en tröst..att höra nån annan säga det...personalen där e ju nästan jämt så förstående..Gör ett försök..
Kram Doris

Anonym sa...

Han kanske hade ont nånstans... men sån ont som egentligen inte gör ont... som när det bara kryper i kroppen och det kombinerat med att vara övertrött får vem som helst att börja grina... ung som gammal...

hoppas det blir en bättre dag idag och att du passar på att sova när diesel sover under dagen...

KRAM

TruckerElin sa...

helena-rutan: Ja visst gör det. Blir jätteskön halsduk av det. Sen har jag blivit inspirerad av dig (igen) och vill göra en fuskolle.

ankie: Skönt att höra någon säga att dom har vart i samma läge. Man vet ju det egentligen men ändå skönt att höra..

Doris: Jag funderade på sjukvårdsupplysningen också men jag fick för mig att dom inte har öppet på natten.. På dan sen så kom jag på att det kanske bara var under strejken som dom stängde det.. Ja precis.., bara att höra nån annan säga nåt är guld värt. Eller bara det att få berätta för nån som säger nåt snällt även om dom inte har nån lösning.

emms: Ja kan ha varit så.. Han sov oroligt inatt också men han sov mestadels iaf. Vi håller på att bli förkylda så det kan ju va det som spökar på nåt sätt också..

Dockmamman sa...

Ja det kan vara jobbigt när man inte vet felet, men eftersom han somnade efter alvedonen så kanske han hade benvärk...

Många nätter jag satt med minstingen och vycshade barnvagnen med en fot och satt med stickning långt in på småtimmarna, men nu är gossen snart 6 år och det känns skönta att de blivit i skolåldern alla...

Ha det gott

HELENA-RUTAN sa...

Jasså? ;P Blev inspirerad av Lillan till den faktiskt.. :) Fast jag får ofta instiration av dig till en massa saker. Är väldigt sugen på att testa sticka med två färger bl.a. fast jag har inte orkat sätta mig in i det just nu...

TruckerElin sa...

helena-rutan: Va roligt att också jag kan inspirera någon :-) Ta du det i lugnan ro, tiden räcker till att sticka med två färger med..